SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önce Geçmişlerine Baksınlar.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:08:17
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Milletvekilleri ve il teşkilatının CHP’ye yönelik ‘Darbecilerin avukatlığını yapıyorlar’ şeklindeki suçlama ve eleştirilerine yanıt vererek ‘Sağcı-solcu ayrımı yapmadan haksızlığa uğrayan herkesin yanında olacağız. Daha dün Fatih Hilmioğlu’nun sofrasına oturmak için kuyrukta bekleyenler, 28 Şubat’ta hiçbir demokratik mücadelenin içinden görmediğimiz insanlar, insanlık tarihinin en büyük suçlarından Sivas’ta insan yakanların avukatlığını yapanlar, bize demokrasi dersi vermeye kalkışmasın, önce kendi geçmişlerine baksınlar’ dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe başkanları ve parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ağbaba, özellikle CHP’nin cezaevi ziyaretleri ve cezaevi raporları üzerinden partisini darbecilerin avukatlığını yapmakla eleştiren Malatya AKP Milletvekillerine ve il başkanına da cevap verdi.

CHP’nin sağcı-solcu ayrımı yapmadan, her dönemde haksızlığa ve hukuksuzluğa uğradığına inandığı herkesin yanında olduğunu söyleyen Veli Ağbaba, kendisinin de içinde yer aldığı cezaevi komisyonu olarak bugüne kadar İBDA-C davasında yatan Salih Mirzabeyoğlu, 28 Şubat mağdurları, Ergenekon tutuklusu Fatih Hilmioğlu, KCK’lı tutukluları, Cübbeli Ahmet Hoca ve FB Başkanı Aziz Yıldırım’ı cezaevinde ziyaret ettiklerini hatırlatarak ‘Biz cezaevlerine giderken sağcı solcu ayrımı yapmadan kim haksızlığa uğramışsa onun uğradığı mağduriyeti dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz’  diye konuştu.

‘Malatya’ya büyük hizmetleri olan Fatih Hilmioğlu üzerinden politika yaparak CHP’ye yüklenenlere bir çift lafım var’ diyerek yanıt veren Ağbaba şunları söyledi: ‘Daha dün, 28 Şubat’ta Fatih Hilmioğlu’nun sofrasına oturmak için kuyrukta bekleyenler, 28 Şubat’ta hiçbir demokratik mücadelenin içinden görmediğimiz insanlar, hiç kimse kusura bakmasın CHP’ye demokrasi dersi veremez. Bizi eleştirenler önce kendi geçmişlerine baksın. Hangi davaya gideceğimizi nasıl yapacağımızı, parti programımız belirler.’ 

Ağbaba, yine isim vermeden AKP’li Öznur Çalık’ın 18-19 Mart’ta Malatya’da kayısıyı yüzde 90 oranında don vurduğunu ve üreticinin mağdur olduğunu TBMM kürsüsünden dile getirirken oturduğu yerden ‘Yalan’ diye bağırarak kayısıda don olayının olmadığını savunduğunu belirtti. Ağbaba, ‘Eğer kayısı çiçekleri dondan zarar görmemişse, ben çıkıp özür dileyeceğim. Eğer zarar varsa o milletvekili özür dileyecek mi?” diye sordu.

Her seferinde 28 Şubat’ta mağdur olduklarını ifade edip CHP’yi darbecilerin avukatlığını yapmakla suçlayan AKP Milletvekili Mustafa Şahin ve İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’nin suçlamalarına da yanıt veren Veli Ağbaba  ‘Ergenekon’da, KCK’da, 28 Şubat davlarında mazlum olan ve mağdur olan insanlar var. Ki biz 28 Şubat mağdurlarını da ziyaret ettik. Malatya davasında haksızlığa ve hukuksuzluğa uğradığına inandığımız Zekeriya Şengöz ve diğer arkadaşlar da dahil. Cezaevinde ziyaret ettik. Oysa geçmişte hiçbir mücadelenin yanında yer almadan mazlum olduğun iddia edenler, bugün zalim oldu. CHP’nin içinde 12 Eylül darbesini yapan generallere alkış tutan tek bir arkadaşımız yok. Burada bir tek arkadaşımız 12 Eylül’e oy veren yüzde 92’nin içinde değil. Burada darbelerde işkence gören, Diyarbakır cezaevinde yatan arkadaşlarımız var. Darbe dönemlerinde, 28 Şubat’ta hangi demokratik eylemin içinde olduklarını merak ettiğim milletvekilleri bugün demokrasi kahramanı seçiliyorlar. Biz hiçbir zaman, dünya insanlık tarihinin en önemli suçlarını, Sivas’ta 37 insanı yakanların, insanlık suçu işleyenlerin avukatlığını yapmadık. Hadi oradan. Bir geçmişinize bakın. 28 Şubat’ta hiçbir demokratik mücadelenin içinden görmediğimiz insanlar, hiç kimse kusura bakmasın CHP’ye demokrasi dersi veremez. Bundan sonra bunu konuşan arkadaşlarımız konuşurken buna dikkat etsinler’ diye konuştu.

Milletvekili Veli Ağbaba, basın toplantısında ayrıca çevreyolu, Malatya’nın büyükşehir olması,  44 Malatyaspor’un futbolcu teknik adamlarının uğradığı saldırı ile kentin diğer sorunlarına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

‘Bölge illeri arasında çevre yolu bulunmayan tek il Malatya'dır’ diyen Ağbaba,  Malatya’nın büyük şehir olması konusunda panolara teşekkür yazısı asan belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da eleştirdi. “Sayın Başkan, milletin parası ile panolara teşekkür yazıyorsun. Malatya zaten büyük şehri hak etmişti. Sayın Başbakan nüfusumuz 742 bin olduğu 17 Mayıs mitinginde çocuk yapın ki büyük şehir olasınız demedi mi? Nüfusumuz 750 bini geçti ve Büyükşehir olduk. Bu nedenle Belediye Başkanı teşekkür reklam parasını cebinden vermelidir. Sayın Başkan, Başbakan’a teşekkür ilanı asacağına, Başbakan’dan çevreyolu iste” şeklinde konuştu.

5084 Sayılı Teşvik Kanunu'nun uzatılması konusunda da birçok çalışma yaptıklarını konuyu birçok kez TBMM’de dile getirdiğini söyleyen Ağbaba, “İktidar milletvekilleri süre doldu, uzatılamaz dedi. Yapılan girişimlerle uzatılacağı açıklandı. Demek ki mücadele edince sonuç alınıyormuş” ifadelerini kullandı.

Kanalizasyon borusunun kırılarak bahçe sulanmasını TBMM’de fotoğraflarla gösterip, dile getirince , “İlimizi şikayet ediyorsun” diye kendisini eleştiren milletvekillerine seslenen Ağbaba, “Vatandaş kanalizasyon suyu ile bahçesini suluyorsa, suç çiftçiye sulama suyunu temin etmeyendedir” diye konuştu.

"BORÇLAR SİLİNMELİDİR.."

Bu arada Ağbaba , Battalgazi İlçesi ve Hatunsuyu Beldesi’nde  çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ağbaba  don zararını gündeme getirerek “Tüm Malatya’yı yakından ilgilendiren bir doğal afet yaşadık. Devlet bu zor günlerde üreticinin yanında olmalı, borçları silmelidir” dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba, beraberinde CHP Battalgazi İlçe Başkanı Hüseyin Korkmaz, Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileri ile birlikte Battalgazi İlçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

Ağbaba ve beraberindekiler ilk olarak Battalgazi Ziraat Odası’nı ziyaret ederek Oda başkanı Mehmet Başar ve oda yöneticilerinden bilgiler aldılar. Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Oda başkanı Mehmet Başar  Malatya genelinde %60- %70 düzeyinde dondan kaynaklı sıkıntı yaşandığını belirterek , asıl zararın daha sonra net olarak ortaya çıkacağını ifade etti. 

Daha sonra söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “ Geçtiğimiz yıl kayısının para etmemesi, üreticilerin bu yıl kayısılarını TARSİM’e sigortalamamasına sebep oldu. Bu yılki don olayını  salı sabahı erkenden duydum. Aynı gün Mecliste gündeme getirdim. Don olayı hepimizi etkileyen doğal bir afet. Bu nedenle Malatya’da afet ilan edilmeli. Malatyalı üreticiye devlet sahip çıkmalı. Sosyal devlet bu günlerde belli olur. Malatyalılar  devlete olan sorumluluğunu yerine getiriyor, vergilerini ödüyor. Devletin de bu zor günümüzde yanımızda olması gerekiyor. Devletin bu zararı karşılaması için elimizden geleni yapacağız. Biz bunları gündeme getirirken bize karşı çıkanlar maalesef Malatya Milletvekilleri oluyor. Kayısı Malatya için yaşam. Bizim için her şey. Bakkalı, nakliyecisi herkesi ilgilendiriyor. Borçların silinmesini istiyoruz. Bu konuyla ilgili tüm girişimlerde bulunacağımın bilinmesini istiyorum” dedi.

Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra Hatunsuyu Beldesi’ne geçerek vatandaşların sorunlarını dinlediler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız