SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Halay Sonra Eylem

0
Güncellendi - 2018-01-14 20:13:59
Önce Halay Sonra Eylem
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da mahallelerindeki yol sorununun çözülmesini isteyen vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek eylem yaptı.

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kozluca Mahallesinde mahalle sakinleri ilginç bir eyleme imza attı.

Akçadağ ilçesine bağlı en büyük mahallelerden biri olan Kozluca Mahallesi sakinleri yıllardır çözülmeyen yol sorunları için mahalle meydanında bir araya gelerek davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra ilçe ile mahalleyi bir birine bağlayan grup yolunu araçlarla kapatarak eylem yaptılar.

500 nüfuslu 320 seçmeni bulunan mahalle sakinleri sorunlarının çözülmemesi durumunda 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde sandığa gitmeme kararı aldıklarını belirtti.

Mahalle sakinleri adına bir konuşma yapan Muammer Çolak, “Kozluca mahallesinin en büyük sorunlarından bir tanesi grup yolu. Bu grup yolunda geçtiğimiz yıl bir araç şarampole yuvarlandı hala çıkarılmış değil. Şu durumda iki araç yan yana geldiği zaman araçlar geçemiyor. Bu yolda 10 tane öğrenci servisi geçiyor, kar yağışı olduğu zamanlarda hiç geçemiyoruz. Biz bu yolun genişletilmesini istiyoruz. Yolun bir kısmı göçtü bu noktayı kendi imkanlarımızla doldurduk ve böyle idare ediyoruz. Biz mahalle sakinleri olarak devletimize şimdiye kadar dilekçelerimizle bildiremediğimiz sorunlarımızı köyümüzün içerisinde yaptığımız halaylarla, şenliklerle devletimize bildirmeye çalışıyoruz. Bu yol grup yolu olup sadece Kozluca'nın yolu ve sorunu değildir. Biz diyoruz ki: ‘Burada canlar yanmadan çözüm bulalım’. Eğer bu hizmetler bize gelmez ise mahalle sakinleri olarak 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde sandığa gitmeme kararı aldık” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız