SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Hapis Cezası, Sonra..

A- A+ PAYLAŞ

Banka müdürü olarak görevliyken, bazı müşterilerinin parasını zimmete geçirdiği gerekçesiyle Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Ahmet Turan Elmas hakkında karar çıktı. "Emniyeti Suistimal" suçundan beraat eden Elmas'a "Zimmet"ten hapis cezası verildi ve daha sonra tahliye kararı çıktı. "Zimmet"e geçirdiği öne sürülen yaklaşık 1 trilyon liranın da banka müdüründen tahsiline karar verildi.

KARAR ÇIKTI..
Finansbank Malatya Şube Müdürü iken, bankanın bazı müşterilerine ait hesaplardaki paraları zimmete geçirdiği ve görevi suistimal ettiği iddiasıyla Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 10 aydan beri tutuklu olarak yargılanan bankanın eski müdürü Ahmet Turan Elmas hakkında karar verildi.

Mahkeme heyeti, son duruşmada, iki hafta önceki duruşmada Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaası doğrultusunda karar çıkardı. Emniyeti suistimal suçundan beraat kararı verilen Ahmet Turan Elmas'a, mahkeme heyeti, "basit zimmet" suçundan önce 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, TCK'nın 80. maddesine göre cezayı artırarak 6 yıl 8 aya çıkardı, ardından da sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle TCK'nın 59. maddesini uygulayarak sonuçta 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, bankada hesaplardan çekilen yaklaşık 1 trilyon lira tutarındaki paranın da Elmas'tan tahsil edilmesi yönünde karar verdi. Bankacı Ahmet Turan Elmas'ın tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alan mahkeme heyeti, sanığın tahliye edilmesine karar verdi. Ayrıca, zimmet tutarının da sanıktan tahsili kararlaştırıldı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın Yargıtay'ca onaylanması halinde bankacı Ahmet Turan Elmas, cezasının kalan kısmı için yeniden cezaevine gireceği öğrenildi.

SAVCININ MÜTALAASI NEYDİ?
“İhtilasen Zimmet, Hizmet Nedeniyle Emniyeti Suistimal” suçlamalarıyla 26 Haziran tarihinde tutuklanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanan Finansbank Malatya Şubesi’nin eski müdürü Ahmet Turan Elmas’ın tutuklusu olduğu davanın karardan önceki duruşması 2 hafta önce yapılmıştı.

Bu duruşmada, savcı, davanın esası hakkında mütalaa vermişti. Savcı mütalaasında; şikayetçilerden Murat Özhüsrev ile banka müdürü Ahmet Turan Elmas arasında, banka müdürünün piyasa kurunun yüzde 1 altında döviz temin etme taahüdüyle başlayan işlem trafiğinde, şikayetçinin iddiasına göre 1 trilyon 911 milyar 459 milyon lira para biriktiğinin söylenmesine karşın, aslında bu miktar zararın bulunmadığını ve şikayetçinin kardan zarar ettiğini öne sürerek, emniyeti suistimal suçunun oluşmadığı, şikayetçinin zararı olduğunda ısrarlı olması halinde hukuk mahkemelerinde dava açabileceği görüşüyle, banka müdürünün görülmekte olan davada bu suçlamadan dolayı beraatine karar verilmesini istemişti.

Savcı, sanık müdürün; banka müşterilerinden Erdal Göçmez’in hesabından 62 bin 530 dolar, ayrı postalarda 55 milyar, 15 milyar ve 35.5 milyar TL, Ufuk Göçmez’in hesabından 62 bin ve 43 bin 014 dolar, Selami Göçmez’in hesabından 43 bin 015 dolar, Mehmet Göçmez’in hesabından 43 bin 015 dolar, Ali Taner’in hesabından 157 bin dolar, İmhan Taner’in hesabından 45 bin dolar, Zeynel Abidin Akdağ’ın hesabından ayrı postalarda 94 milyar, 48 milyar, 35 milyar ve 45 milyar TL çektiği, bu paralardan Murat Özhüsrev’in başka kurumlardaki hesaplarına 50 bin, 100 bin ve 200 bin dolar havale ettiği, bu şekilde sorumluluğu altında bulunan bankanın parasını zimmetine geçirdiği, bu paraların banka tarafından sahiplerine iade edildiği, eylemin basit zimmet olarak gerçekleştirdiği görüşüyle sanığın bu doğrultuda cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesini talep etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız