SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce İftar Sonra Düğün

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:03
Önce İftar Sonra Düğün
A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya’da On Muharrem iftar yemeğine katıldı. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya Belediyesi, Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Zeynel Abidin Türbesi Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen On Muharrem iftar yemeğine katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Allah orucumuzu kabul etsin. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Bu ayın bizim tarihimiz ve dinimiz için önemli bir ay. Muharrem ayının onuncu gününde hepimizin ibret alması gerekiyor” dedi.

Bakan Şimşek, konuşmasının ardından basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Gazetecilerin patriot füzelerinin kurulmasıyla ilgili sorduğu soruya, “O konuda gerekli açıklamaları hükümetimiz yapar” cevabını verdi.

Öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Bakan Şimşek, “Öğretmenlerimizi seviyoruz. 357 bin öğretmen kardeşimizi AK Parti hükümetleri döneminde görevlendirdik. Eğitim sistemimizin ihtiyaçları olan öğretmenlerimizi almaya devam ediyoruz” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Peygamberimizin biricik torunları, ümmetin ciğer paresi Hz, Hüseyin ve Hasan’ın ve 72 arkadaşının şehit edilmesi olayının yaşanması ve bu acıyı yine Müslümanlar olarak ilk gün ki gibi yüreğimizde hissetmemiz, bugünü farklı kılıyor” diye konuştu.

Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan da, “Açılan kapıların kapanmamasını diliyorum. Neticede Türkiye hepimizindir. Alevisiyle-Sünnisiyle, Türküyle-Kürdüyle, Çerkeziyle-Lazıyla hepimiz aynı gemideyiz. Temennimiz bu geminin yara almadan arzu edilen hedeflere yelken açmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kaburga Sofrası’nda verilen iftar yemeğine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NİŞAN VE NİKAH..

Şimşek, daha sonra Mehmet Nuri Zorluoğlu ve Aslı Kovuk'un Altınyunus Düğün Salonu'ndaki nişan merasimine katıldı. Nişana, basın mensupları alınmadı. Bakan Şimşek, buradan Rüya Düğün Salonu'na geçerek, Feyza ve Muhammet Fatih Gönültaş çiftinin nikah şahitliğini yaptı. Bakan Şimşek, genç çifte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk önerisini hatırlatarak, en az 3 çocuk istedi. 

AVM'Yİ GEZDİ..

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya programı kapsamında alışveriş merkezini gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. 

Bakan Şimşek, beraberinde Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'yle birlikte Malatyapark AVM’ye giderek, buradaki iş yerlerini ziyaret etti; vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Şimşek, sohbeti esnasında yanına getirilen 5 aylık Beray adlı bebeği de bir süre severek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan Bakan Şimşek, davetli olduğu 2 ayrı düğüne de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız