SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önce Kendi İçimizdeki Engelleri Kaldırmalıyız"

0
Güncellendi - 2016-12-02 16:43:45
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinlik gerçekleştirdi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Söylemez, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

ahmetkizilaySaygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan ve sözlerine 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenlenerek engelli bireylere yönelik farkındalığın oluşturulması hedeflenmektedir. Bu anlamda ülkemizde de önemli işler yapılmaktadır. Ülkemizin ekonomik ve refah seviyesi yükseldikçe de engellilerimizle ilgili daha çok iyileştirmeler yapılacaktır. İnönü Üniversitesi olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Kampüslerimizdeki tüm fiziki yapılanmalar engelli bireylerimizin de istifade edebileceği şekilde yapılmaktadır. Ayrıca eğitim, sosyal ve kültürel bağlamda da yapılan ciddi çalışmalar ve etkinliklerle engelli bireylerimize katkı sunmaktayız. Tabi mesele sadece bu ve benzeri çalışmalar yapmak değildir. Belki de en önemlisi engellilerimizle ilgili kafamızda oluşan bazı ön yargılardır. Dolayısıyla önce kendi içimizdeki engelleri kaldırmak zorundayız. Bunu yapabildiğimiz takdirde şartlar ve imkânlar dâhilinde aşılamayacak hiçbir mesele yoktur. Özellikle engellilerimizle ilgili yapılan her düzenleme ve yenilikte, onlarla ve yakınlarıyla işbirliği içerisinde olmak, alınan karalarla ilgili onların da fikirlerinden istifade etmek daha sağlıklı işlerin ortaya çıkmasına vesile olacaktır.” dedi.

İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Zülal Kaleci de, Merkez'i tanıtan ve buradaki çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı. Engelsiz İnönü Birimi sorumlusu Nurhan Sevinç ise birimin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Program, İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi tarafından hazırlanan şiir dinletisi, müzikal, mehteran ve semah gösterisi, dans ve halk oyunları ile renklendirildi.

Bülten

engel

engel1

engel4

engel5

engel2

engel3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız