SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önce Kurallara Uyulacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:56:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Zabıtalar ile sorun yaşayan Kasaplar Pazarı’nın yanındaki Sebzeciler Pazarı’ndaki esnafları tek tek ziyaret ederek, “Önce kurallara esnafımız uyacak, ardından bir sorun çıktı mı haksızlığın üzerine hep birlikte gideceğiz” dedi. 

Aynı zamanda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi de olan MESOB Başkanı Keskin, Kasap Pazarı’nın yanındaki manavları ziyaret ederek, burada zabıtalarla yaşanan sorunu görüştü.

Keskin, Sebzeciler Pazarı’ndaki esnaflardan sebze ve meyve kasalarını belirlenen sınırın dışına koymamalarını ve vatandaşlara rahat bir şekilde alışveriş yapmalarına imkan vermelerini isteyerek, “Herkes kurallara uyarsa adaletsizlik olmaz. Esnaf bir birine bakarak kuralları bozarsa düzene kimse uymaz. Belediye o zaman gelir yetkisini kullanarak ceza yazar. Biz esnafımızın kurallara uymasını istiyoruz. Esnafımız burada yolu kapatınca sanıyor ki, müşterisi artacak, hayır böyle olmaz. Sebzeciler Pazarı’na aileler ve bayanlar rahatlıkla girebilmeli. Sebzeciler Pazarı’nda kurban Bayramı’ndan sora düzenleme yapacağız ve hiçbir kasa belirlenen sınırın dışına çıkartılmayacak. Kimse gelip burada esnafımıza saldıramaz. Bizim sesimizin çıkması için esnafımızın düzen ve tertibe uyması gerekiyor” dedi.

Keskin, “Esnafımız tartışmalara girmesin, biz gereken yerde müdahaleyi yaparız. Esnafımız kurallara uysun, gerisi bana ait. Biz öncelikle buradaki esnafımızın bir birinin hakkına riayet etmesini istiyoruz. Öncelikle kendimiz bir düzene girelim. Herkes 2 kasa öne çıkarsa burada müşterilerde rahat girip çıkamaz. Dükkandan çıkıp, yolun ortasına tezgah koymak kurallara uymamaktır. Kurban Bayramı’ndan sonra tüm dükkanlar belli bir standartta kasalarını dizecek. Herkes kabahati bir birine atıyor, herkes kurallara uysun ki, bizde belediyeye bir şey diyebilelim. Dükkanı bırakıp yolun ortasına tezgah açma diye bir anlayış olamaz” diye konuştu.

MESOB Başkanı keskin, kurallara uyarak tezgahlarını yola çıkartmayan esnaflara da teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız