SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Kurs, Sonra Destek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez Erenli Belediyesi ile KOSGEB işbirliği çerçevesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programları eğitimi nedeniyle protokol imzalandı.

Gazeteciler Cemiyeti'nde, KOSGEB Müdürü Murat Seki ile birlikte basın açıklaması yapan Erenli Belediye Başkanı İrfan Varol, belediyeciliğin sadece altyapı hizmet götürme olmadığını ifade edip, "Eğitim sadece eğitimcilerin işi değildir.Elinden geldiğince herkesin eğitime katkıda bulunması gerekir.Bizler eğitime destek olarak,cehaleti ortadan kaldırmalıyız.Hayırlı olmasını diler,şimdiden eğitime katılarak iş kuracaklara başarılar dilerim." dedi.

KOSGEB Müdürü Murat Seki ise, "İstihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programlarının verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilmelerini sağlamak üzere Malatya Erenli Belediyesi ve KOSGEB Malatya Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü yapılmıştır. Bu eğitimlerin bütçesi Malatya Erenli Belediyesi tarafından karşılanacak olup 30 girişimciye girişimcilik eğitimi verilecektir. Girişimcilere proje sürecinde, Uygulamalı Girişimcilik Eğitim konularında en az 60 saat eğitim verilmesi planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi sonucunda kurulan işletmelere KOSGEB tarafından işletme kuruluş giderleri için 3 bin TL, Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği olarak 10 bin TL işletme Giderleri Desteği için 12 bin TL olmak üzere toplam 25 bin TL hibe destek sağlanacaktır" diyen Seki, açıklamasını şöyle tamamladı: " Ayrıca sabit yatırımlar kapsamında alınacak Makine-Teçhizat için 70 bin TL ( 2 yılı ödemesiz toplam 48 ay vadeli ve "O" faizli) geri ödemeli kredi desteği sağlanacaktır. Ayrıca bu
işletmeler hali hazırdaki tüm KOSGEB Desteklerinden de yararlanabileceklerdir.

Uygulama Girişimcilik Eğitimi Programına 5-21 Ocak 2011 tarihleri arasında Erenli Belediyesi Hizmet Binasında yapılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız