SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Önce Malatya'ya, Sonra Ordu'ya..''

A- A+ PAYLAŞ

UYDUDAN yayın yapan bir televizyon kanalına alt yazı ilanı verip genç kızları evlenme vaadiyle kandıran 38 yaşındaki imam Hacı Mahmut Yücetepe, son marifetinde gözaltına alındı. Kırıkkale'de oturan bir aile, imam Yücetepe'nin kızlarını kaçırdığını iddia ederek jandarmaya başvurdu. Bu sabah imamın Ulubey'e bağlı Yenisayaca Köyü'ndeki evine baskın yapan jandarma ekipleri, genç kızı ve Yücetepe'yle kahvaltı yaparken yakalayarak gözaltına aldı.

Ordu'nun Mesudiye İlçesi'nde görev yapan imam Hacı Mahmut Yücetepe eşinden ayrıldıktan sonra genç kızları uydudan yayın yapan bir televizyona gönderdiği altyazılı evlenme ilanlarıyla kandırmakla suçlandı. İmamla ilgili haberlir büyük yankı yarattı. Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, dün İl Müftüsü Tacettin Sevinç'i arayarak konu hakkında bilgi aldı. İl Müftüsü Tacettin Sevinç basın toplantısı düzenleyerek, imam Hacı Mahmut Yücetepe'yle ilgili iddiaların doğru olduğunu belirterek, “Müfettiş incelemesi sonucu gayri ahlaki durumundan dolayı geçen Ağustos ayında Diyanet'le ilişiği kesildi'' dedi.

Son olarak da imam Hacı Mahmut Yücetepe'nin uydudan yayın yapan bir başka kanala ilan verdiği ve Kırıkkale'de oturan 20 yaşındaki Y.K. adlı genç kızı kandırıp Ulubey'e bağlı Yenisayaca Köyü'ndeki evinde alıkoyduğu ortaya çıktı. İhbar üzerine bugün Ulubey İlçe Jandarma ekipleri, imam Yücetepe'nin evine baskın düzenledi. Genç kızla kahvaltı yaparken yakalanan imam Yücetepe göçaltına alındı.

Jandarmada ifadesi alınan Y.K. ise başından geçenleri şöyle anlattı:

“Kahramanmaraş'ta oturan ablamın yanına gittim. Evde otururken televizyonda, adının Serkan olduğunu söyleyen bir kişinin, ‘Kapalı, dürüst, düzgün bir bayanla tanışıp, hemen evlenmek istiyorum’ ilanını gördüm. Kendi telefonumla ekranda gördüğüm numarayı bir defa çaldırıp kapattım. Daha sonra bu kişi başka bir numarayla beni aradı. İlk önce telefonumu açmadım. Daha sonra telefonuma aynı numaradan mesaj attı. Mesajda, ‘Kimsiniz, kendinizi tanıtır mısınız, nerelisiniz, benimle hemen evlenir misiniz?’ şeklinde sorular yazıyordu. Ben de de ona tekrar ‘Kimsin, nerelisin?’ diye mesaj yazdım. 3-4 gün boyunca beni aramaya devam etti. Ben kendisine cevap vermedim. Ablam hamile olduğu için hastaneye yattı. Bu sırada beni tekrar aradı, müsait olduğum için açtım. Telefondaki kişi, sesimin güzel olduğunu, nereli olduğumu, kendisine dürüst konuşmamı, benimle tanışmak isteğini söyledi. Güzel sözler söyledi, iltifatlar etti.''

KENDİNİ TARİH ÖĞRETMENİ OLARAK TANITMIŞ
Genç kız jandarmaya verdiği ifadesinde, imam Yücesoy'un kenidisini 26 yaşında bir tarih öğretmeni olarak tanttığını söyleyerek şöyle devam etti:

“Adının Mahmut olduğunu, babasının öldüğünü, çok acılar çektiğini, kimsesinin olmadığını söyleyerek duygu sömürüsü yaptı. Babasının ölümünden dolayı tarih öğretmenliğinden geçici olarak istifa ettiğini 6 ay içinde tekrar görevine başlayacağını söyledi. 14 Ocak'a kadar telefonla sürekli mesajlaştık. 15 Ocak günü ablamın evinden çıktım. Sabahın erken saatlerinde geldi. Telefonlaşarak terminalde buluştuk, yüzyüze görüşüp tanıştık. Ben fiziki olarak gördüğümde oradan uzaklaşmak, gitmek istedim. Ancak beni konuşturmadı. Hep kendisi konuştu. Benimle evleneceğini, çok mutlu edeceğini, güzel bir yuvamız olacağını söyleyip durdu. Daha sonra önce Malatya’ya, oradan da Ordu’ya geldik. 16 Ocak günü Ordu’ya geldiğimizde bana ‘Hemen evlenelim, nikah işlemlerini yapalım’ dedi. Daha sonra ‘Çok yorgunuz, gidip dinlenelim, nikahı sonra yaparız’ dedi. Ordu’da biraz gezdiken sonra Yenisayaca Köyü'ne geldik. Evinde 3 kişi vardı. Beni annesiyle tanıştırdı. Gece ‘Birlikte yatalım’ dedi. Ben de ‘Nikah olmadan seninle yatmam’ dedim. Ancak kendisi beni zorlayarak ilişkide bulundu. Sen artık benimsin, seni benden başkasına yar etmem, ölürsek beraber ölürüz şeklinde tehditvari sözler söyledi. Ertesi gün ikimiz beraber intihar etmeye karar verdik. Kendisi bir mektup yazıp zarfa koydu, ben de aileme not şeklinde yazı yazdım. Daha sonra bugün Ulubey Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, babam, dayım ve eniştem beraber gelerek bizi götürdü.''

Gözaltına alınan imam Hacı Mahmut Yücetepe de ifadesinde, “Benimle aynı yatakta yatması için herhangi bir zorlamam olmadı. Salı akşamı adetli olduğunu söyledi. O akşam ilişki olmadı. Dün akşam kendi rızasıyla ilişkiye girdik. Herhangi bir kanama olmadı, ben de ona ‘Sen kız değil misin?’ diye bağırdım. Bana bakire olduğunu, bazı insanlarda kanamanın doğumda olabileceği şeklinde sözler söyledi. Ben de bilmediğim için inandım. Daha sonra birlikte uyuduk. Üzerime atılı bir suç varsa, bunu kabul etmiyorum. Bu olayda benim herhangi bir kusurum ve sorumluluğum yoktur. Herşey iki tarafın da tamamen kendi rızasıyla meydana geldi'' dedi.

Jandarmaya yaklaşık 4 saat ifade veren imam ve genç kız, ifadeleri alındıktan sonra Ulubey Adliyesi'ne sevk edildi. Jandarmayla birlikte Adliye'ye giren imam, gazetecilerin “İddialar hakkında neler söyleyeceksiniz?'' sorusuna, “Akşam görüşürüz'' yanıtını verdi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan imam Mahmut Yücetepe, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız