SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Mekan!..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yapacakları konutların ilgi görmesini beklediklerini bildirdi.

İnönü Üniversitesi'nde düzenlediği basın toplantısında, TOKİ işbirliği eçirisinde üniversite kampüsünde yapacakları toplu konut hakkında bilgi aktaran Rektör Çelik, "Üniversite personeli ve ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin üniversite yerleşkesine yakın bir alanda konut sahibi olmalarını sağlamak amacıyla üniversite yerleşkesinin güney-batı bölgesinde yer alan bölgede TOKİ tarafından toplu konut uygulaması yapılacaktır. TOKİ tarafından 208 adet C1 tipi brüt 119,60 m (3+1) konut, 84 adet B1 tipi brüt 84,40 m (2+1) konut olmak üzere toplam 292 adet konut yapılacaktır"dedi.

"25 bin öğrencisi, akademik, idari ve diğer çalışanlarıyla yaklaşık 4 bin 500 personelin bulunduğu sağlık, sosyal, kültür ve sportif etkinlikleri, çağdaş ve modern kampüsü ile tam bir yaşam merkezi haline gelen Üniversitemizde TOKİ tarafından yapılacak olan konutlara başvuruların yoğun olması bekleniyor" diyen rektör Çelik, "Vatandaşlarımız dar gelirli ve üst gelirli gruba yönelik yapılacak olan iki farklı konut sistemi ile ilgili detaylı bilgiyi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımızdan ya da yine bu başkanlığa ait (0 422) 341 00 26 veya 377 32 14 numaralı telefondan öğrenebilecekler" ifadelerini kullandı.

Rektör Çelik basın toplantısında, bin kapasiteli, birisi 400, iki tanesi 300'e yakın kapasiteli merkezi anfi bloğu yapıldığını aktarıp, "400 öğrencili anfiye, ülkemize büyük hizmetleri geçen Fethi Gemuhluoğlu adını verdik. Kapalı yüzme havuzumuz bitti. İlköğretim Okulumuz bitti. Barakalardan çelik kontrüksiylonlu ilköğretim okuluna önümüzdeki günlerde geçilecek"şeklinde konuştu.

Basın toplantısından sonra İnönü Üniversitesi Yapı Daire Başkanı Murat Arısal, 2,5 yıl içerisinde toplam 130 000 m2 kapalı alan oluşturulduğunu söyledi. Yapımı devam eden inşaatların yaklaşık % 30 oranında tamamlandığını belirten Arısal, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ve bu inşaatların önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini kaydetti.

Daha sonra biten inşaatlar ve yapılacak konut alanı gezdirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız