SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Müdahale, Sonra İzin

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:24:16
Önce Müdahale, Sonra İzin
A- A+ PAYLAŞ

Birinci Meclis önündeki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Anıtkabir'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Barikatların kaldırılmasıyla yürüyüşe geçen gruplar, Anıtkabir'e ulaştı.

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için diğer illerden gelen katılımcıların otobüsleri şehir girişlerinde durdurularak, kimlik kontrolü yapıldı. Kimlik kontrolünün ardından araçların şehre girmesine izin verildi.

Birinci Meclis önündeki etkinlik için Ulus Atatürk heykeli önünde toplanan gruplar, Cumhuriyet Bulvarı'nı trafiğe kapattı. ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Tam bağımsız Türkiye'' sloganları atan, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grubun Atatürk heykeli önünde Atatürk bulvarına inmesiyle yol tamamen trafiğe kapandı.

İlk arbede  

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan grup, polis barikatı önünde Türk bayrağı açarak, alana girmek için ısrarını sürdürdü. Bunun üzerine polisle grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polise ellerindeki şişe ve bayrak sopalarını atan gruba, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından polis barikatı kaldırıldı ve grup alana girdi.

Kılıçdaroğlu da katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, aralarında Bihlun Tamaylıgil, Kamer Genç, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün'ün de bulunduğu CHP milletvekilleri ile geldi.

Polisin Cumhuriyet Bulvarı'na kurduğu barikatı geçerek, emniyet yetkililerinin yanına giden Kılıçdaroğlu, emniyet müdürleri ile konuşurken, arkasındaki grup da barikatı aşmak istedi. Polis, bu gruba da biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından bazı CHP'li milletvekilleri de etkilendi.

Gruba polis müdahale etti

Birinci Meclis önündeki kutlama için toplanan kalabalık, Ulus Meydanı'ndan Anıtkabir'e yürümek istedi. Barikatı aşmak isteyen kalabalığa polis, tazyikli su, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti. 

Bu sırada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP'liler, askeriyeye ait gazinoya girdi. 

Barikatlar kalktı Anıtkabir'e ulaştılar

Cumhuriyet Bulvarı'nda kurulan polis barikatının kaldırılması üzerine de kutlamaya katılanlar, Anıtkabir'e doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı. 

Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, değişik güzergahları kullanarak Anıtkabir'e geldi.

Polisin müdahalesi sırasında, civardaki bazı dükkanların camları kırıldı. Tazyikli su nedeniyle düşerek yaralanan ve biber gazından etkilenen bazı vatandaşlara sağlık ekiplerince müdahale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız