SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Oğluna Gitti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:35
Önce Oğluna Gitti
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon davası kapsamında 5 yıldır tutuklu bulunan ve tahliyesine karar verilen İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu, Silivri Cezaevi’nden tahliyesinin ardından Ankara’da ilk olarak trafik kazasında kaybettiği oğlu Emir'in mezarına gitti ve daha sonra evine geçti.

İLK ZİYARET OĞLUNUN MEZARINA..

Anayasa Mahkemesi tarafından, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen Hilmioğlu, karayolu vasıtasıyla Ankara’ya geldi. Hilmioğlu, ilk olarak, trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Emir’in Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından Mehmet Haberal ile birlikte Çankaya Birlik Mahallesi’nde bulunan evine giden Hilmioğlu, evinin önünde bekleyen gazetecilerin sorularını cevapladı.

Suçsuz olduğuna inandığı insanların hala cezaevinde olmalarından dolayı duyduğu üzüntüyü belirten Hilmioğlu, “Özgürlük güzel şey ama ben sevinemiyorum. Çünkü suçsuz olduğuna bütün kalbimle inandığım pek çok insan şuanda cezaevinde. Benden daha uzun tutuklu ve benden daha ağır hasta olan insanlar var. En kısa zamanda onların tahliye olmalarını diliyorum” diye konuştu.

Hilmioğlu’nun sağlık durumu hakkında bilgi veren Haberal ise, “Şuanda sağlık durumu hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bir süre dinlendikten sonra bütün tetkiklerini yapacağız ve ondan sonra durumunu değerlendireceğiz” dedi. 

İLK ARAYAN..

İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nu, Silivri'den Ankara'ya giderken  ilk arayan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Utku Çakırözer, Silivri'den tahliye edildikten sonra karayoluyla Ankara'ya hareket eden Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile görüştü ve bu konuda şunları yazdı:

"..Prof. Hilmioğlu; 'Özgürlük kadar güzel birşey yokmuş ama yine de bunun mutluluğunu doya doya yaşayamıyorum. İnsanlar Silivri'de diri diri ölüme mahkum edilmiş  durumda omuzlarımda onların da yüküyle çıktım. O insanların bir an önce özgürlüklerine kavuşması için elimden gelen ne varsa yapmaya çalışacağım' dedi.

İlk telefon Demirel'den

Prof. Hilmioğlu'nu Silivri Ankara arasında ilk arayan 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu. Demirel Prof. Hilmioğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulunarak; "Bu ülkeye çok hizmet ettiniz bundan sonra da edeceksiniz" mesajını iletti..."

"TERCİH ETTİĞİ HASTANE.."

Bu arada, kendisi de Ergenekon Davası'nda bir süre tutuklu yargılanan Gazeteci Müyesser Yıldız, odatv.com'da Prof.Dr. Hilmioğlu ile tahliyesinden sonra yaptığı görüşmeyle ilgili bir yazı yazdı.

Müyesser Yıldız'ın odatv.com'daki yazısının bir bölümü şöyle:

"Dünyalar güzeli oğlunu kaybettiğinde, evinde kalıp ağlamasını, o büyük acıyı eşiyle paylaşmasını bile çok görüp, Sincan Cezaevi'ne tıkmışlardı. 

Sevinemese de, yüreği içerde kalsa da bugün artık özgür. Ve şu saatlerde Ankara'ya doğru yola çıktı. Evine geliyor. Özgür ilk gecesini evinde geçirecek. 

Fatih Hoca'ya İstanbul-Ankara yolunda telefonla ulaştım. "Hızla evime gidip hem dinlenmek, hem de bir an önce hastaneye yatıp, tedavimi yaptırmak istiyorum" dedi. 

Tercih ettiği hastane, karaciğer naklinde uzman olan Başkent Hastanesi. Tepeden tırnağa tüm tetkiklerini burada yeniden yaptıracak olan Fatih Hoca'yı henüz AKP'den arayan olmamış.  

Teşekkür etti. Önce bu davalardaki haksızlık ve hukuksuzlukları cesaretle dile getiren gazeteciler ve hukukçulara, sonra da kendisine sahip çıkan Türk Milleti'ne. 

Zindanlarda kendisinden daha ağır hasta olanları, kendisinden daha uzun süredir yatanları hatırlatıp, "Sevinemiyorum" dedi..."

Utku Çakırözer'in Cumhuriyet Gazetesi'ndeki haberinin tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/43397/_Ozgurluk_kadar_guzel_bir_sey_yok_.html

Müyesser Yıldız'ın odatv.com'daki yazısının tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.odatv.com/n.php?n=fatih-hilmioglu-odatvye-konustu-2002141200

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız