SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önce Onları Araştır'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Celal Berktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitedeki toplantısına, idari ve akademik personelin katılıp katılmayacağına dair imzalarının alındığı iddialarıyla ilgili olarak, Rektörlük'ten yapılan ve "seviyeye" davet edildikleri açıklamaya yanıt verdi.

Berktaş, açıklamasında şöyle dedi:

“Sayın Başbakan’ın ilimize gelişi nedeniyle İnönü Üniversitesi yönetimi tarafından törenlere katılıp katılmayacak personelin tespit edilmesi amacıyla yapılan işlemler tarafımızdan bir basın açıklaması ile kamuoyuna bildirilmiştir.

Konu basına yansıdıktan sonra Sayın Rektör, bizzat il başkanımızı arayarak, yapılan işlemin güvenlik ile ilgili olduğunu belirtmiş, aynı doğrultuda basına da demeçler vermiştir.

Bu demeçlerin personelin ve kamuoyunun kuşkularını gidermekten uzak olduğunu öncelikle belirtmek gerekiyor.

Bu ülkede; Yargıtay’ın santrali dinleniyorsa, mahiyetindeki savcılar bir ilimizin başsavcısının telefonunu dinliyorsa, Adalet Bakanlığı HSYK üzerinde tahakküm kurmaya çalışıyorsa, hiçbir vatandaş telefonların dinlenmediğinden emin değilse, kendisinden açıkça siyasi anlamlı bir toplantıya katılıp katılmayacağı ile ilgili olarak imza istenen personel nasıl kuşkulanmayacaktır.

Ana muhalefet partisi olarak biz bu duruma nasıl duyarsız kalabilirdik.

Sayın rektör, bazı çevrelerin İnönü Üniversitesi üzerinde siyasi oyunlar çevirmeye çalıştıklarından habersiz midir?

Daha önce üniversitede hizmet etmiş insanların karalanması amacıyla yürütülen çabalardan haberdar değil midir? Bir devr-i sabık hevesi içinde olanları bilmiyor mu?

Bu tip toplantılar ilimizde de, partimiz tarafından düzenlenmektedir. Bugüne kadar katılacakların imzasının alındığı herhangi bir toplantı olmamıştır.

Kaldı ki güvenlik konusu, yasalarla bu görev kendisine verilmiş güvenlik güçlerimize aittir.

Bizce sayın rektör, öncelikle bu işgüzarlığı yapanların seviyesini araştırmalıdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız