SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önce Özür, Sonra Tazminat"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Şırnak’ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü’nde Türkiye-Irak sınırında kaçakçılık yaptıkları belirtilen 36 vatandaşın TSK uçaklarının bombardımanı sonucu öldürülmesinin acı verici bir olay olduğunu belirterek ‘Bence TBMM derhal bu olaya sahip çıkmalı, yaşananları çok iyi değerlendirmelidir. Devlet öldürülen insanlarımızı ailelerinde özür dilemeli ve ailelerine tazminat ödemelidir’ dedi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Fahri Kayhan Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Arap Baharı mı Arap Kışı mı?’ konulu konferansa katılmak üzere Malatya’ya gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç bugün Şırnak’ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü’nde 36 köylünün öldürülmesi ile sonuçlanan TSK uçaklarının bombardımanına ilişkin olarak hükümeti sert ifadelerle eleştirdi.

Olayı vahim olarak nitelendiren Kamer Genç, ‘Bugün bir olay olmuş. TSK’ya ait savaş uçaklarının yaptığı bombardıman da 36 sivil vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bence TBMM derhal bu olaya sahip çıkmalı, soruşturmalı ve çok iyi değerlendirmelidir. TBMM cenaze törenlerine bir heyet göndermelidir. Devlet de öldürülen insanlarımızın ailelerinden önce özür dilemeli sonra da öldürülen insanların mirasçılarına tazminat ödemelidir’ dedi.

Olayın siyasi sorumlusunun hükümet olduğuna dikkat çeken Kamer Genç, en az bir bakanın da istifa etmesi gerektiğini vurguladı. Olayın büyük acı yarattığını belirten Genç, meclisin, hükümetin, bir bütün olarak devletin bu acıya sahip çıkmak zorunda olduğuna dikkat çekerek ‘Ege’de, Trakya’da böyle bir olay yaşansaydı nasıl bir yansıma olurdu, nasıl bir acı olurdu? İnsanlarımız arasında ayrım yapmaksızın bu acıya sahip çıkılmazsa çok kötü sonuçlar doğurabilir. Eski oyunlar yeniden sahnelenebilir. Buna meydan verilmemelidir’ diye konuştu.

Haber: Niyazi DOĞAN – Güler HAZAR 

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız