SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önce Pendik Sonra Bu.. Nedir?'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:04:27
'Önce Pendik Sonra Bu.. Nedir?'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba, Keçiörengücü – Yeni Malatyaspor karşılaşması esnasında ve karşılaşma sonrasında yaşanılan olayları gündeme taşıdı. Ağbaba, “ Yeni Malatyaspor’un son dönemlerdeki tüm maçlarında emniyet güçlerinin  taraftarlara uyguladığı şiddet tesadüf müdür?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yeni Malatyaspor maçlarının ardından yöneticilere ve taraftarlara yönelik şiddet olaylarını kınayarak, konuyu bir kez daha Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a aktardı.

ÖNCE PENDİKSPOR,SONRA KEÇİÖRENGÜCÜ

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, soru önergesinde “Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup'ta  23 Kasım 2014 tarihinde oynanan Pendikspor ile Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından çıkan olaylarda Yeni Malatyaspor yönetim kurulu üyeleri darp edilmiş, 5 Yeni Malatyaspor taraftarı ise gözaltına alınmıştır. 21 Aralık 2014 tarihinde oynanan Keçiörengücü - Yeni Malatyaspor karşılaşması esnasında ve karşılaşma sonrasında yaşanılan olaylar Malatya’da kamuoyunda üzüntü yaratmıştır.Maç esnasında çevik kuvvet ekiplerinin tribünlerde bulunan Yeni Malatyaspor taraftarlarına biber gazıyla müdahale etmesi,tribün lideri ve bazı Yeni Malatyaspor taraftarının gazdan etkilenmesine sebep olmuş,bazı taraftar ambulanslarla hastaneye kaldırılmıştır.Maçın bitiminin ardından polis tarafından ablukaya alınan Yeni Malatyaspor taraftarları coplanmış, yaşanan gerginlik sonrası otobüslerine bindirilen taraftarlar, emniyet mensupları tarafından Ankara’dan çıkarılmıştır.”ifadelerine yer verdi.

NEDEN HEP MALATYASPOR?

“Yeni Malatyaspor’un son dönemlerdeki tüm maçlarında emniyet güçlerinin  taraftarlara uyguladığı şiddet tesadüf müdür?” diyen Ağbaba, Bakan Kılıç’a “  Pendikspor ve Keçiörengücü maçlarında da olduğu gibi, emniyet güçlerinin taraftarlara şiddet uygulaması konusunda Bakanlığınız tarafından bir inceleme başlatılacak mıdır? Keçiörengücü maçında özellikle bazı emniyet amirlerinin taraftarları tahrik eden davranışlarda bulunduğuna dair tarafınıza ulaşmış bir şikayet söz konusu mudur? Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’nun 14.12.2014 tarihinde oynanan Yeni Malatyaspor-Menemen Belediyespor karşılaşması sonrası Yenimalatyaspor’a 4.000 TL para cezası ,21.12.2014 tarihinde oynanan Keçiörengücü maçı sonrası ise 20 Bin lira  para cezası ve tribün kapatma cezası vermesi Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?Maddi  sıkıntılar içindeki bir Anadolu takımına, bir hafta arayla verilen cezalar konusunda Bakanlığınız tarafından bir inceleme yapılaması düşünülmekte midir?” sorularını yöneltti.

FOTOĞRAF: Keçiörengücü- Yeni Malatya maçında  Malatyalı taraftarlarlara polis biber gazı sıkmıştı.. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız