SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Plaka Okuma Sistemi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kent merkezine giriş ve çıkışlarda araçların görüntülenmesi ve kayıt edilmesini kapsayan Plaka Okuma Sistemi'nin bu yıl içinde kurulacağı bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, yaptığı açıklamada, MOBESE siteminin bir parçası olan Plaka Okuma Projesi’ni 17 Ocak 2008'de ihale edeceklerini belirtti.

Kahya, “Şehre giriş ve çıkış yapan araçların görüntülenmesi ve kayıt edilmesiyle ilgili plaka okuma sistemini kuruyoruz. Akabinde de, MOBESE sistemini kuracağız. MOBESE sisteminde kablolu ve kablosuz olmasına karar veremedik. Şimdi Antalya’da kablosuz bir sistem kuruluyor, eğer o randımanlı olursa kablosuzu tercih edeceğiz. Yoksa kablolu sistemi düşüneceğiz. Bunun için beklemedeyiz fakat bu arada da, MOBESE'nin bir parçası olan plaka okuma sistemini kuracağız" dedi.

Kahya, Malatya'da MOBESE sisteminin kurulması işinin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce üstlenildiğini söyledi.

Malatya'daki bazı kundaklama olayları ile ilgili bilgide veren Kahya, "Malatya'da bazı kundaklama olayları meydana geldi. Olayın siyasi boyutunun olmadığını düşünüyoruz. Çünkü apartmanın altında odunları yakmışlar ayrıca hemen yan tarafında bulunan traktörün ise koltuğunu yakmışlar. Onun dışında herhangi bir zarar ziyan yok. Yakma yöntemleri çok farklı. Benzin, mazot, gaz yağı gibi yanıcı maddeyle değil de kağıtlarla ve kibritle tutuşturmaya çalışmışlar. Oradan hareketle olayın siyasi boyutu olmadığını düşünüyoruz ve çalışmalarımız devam ediyor. Önlemlerimizi arttırdık. Şahısları yakalamaya çalışacağız" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız