SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önce Potansiyel Belirlenecek'

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından, 2010-2013 Dönemi Bölge Planı hazırlıkları bölge toplantısı gerçekleştirildi.

Avşar Otel'de düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, bazı daire müdürleri, mesleki teşekkül ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Fırat Kalkınma Ajansı'na bağlı Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinden çalışanlar katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, 1 Nisan itibarıyla kadrolarına dahil ettikleri 31 personel ile yoğun olarak faaliyete başladıklarını belirtip, "Öncelikle bölgenin potansiyeli çıkarılıp, ona göre çalışma yapılacak. Bunun için ajans uzmanları kurum ve kuruluşları ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunacaklar" ifadelerini kullandı.

"Bölgedeki kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülecek çalışmalarda; Bölgenin nüfus hareketleri ve demografik yapısı incelenecek. Bölgenin sahip olduğu üretim ve hizmet potansiyeli ortaya çıkarılacak. Bu potansiyel projelendirilerek gerekli finansman, insan gücü, teknoloji ihtiyaçları belirlenecek. Bölgenin dış ülkelerle olan sosyo-ekonomik ilişkileri değerlendirilecek" diyen Altunyuva, daha sonra şunları belirtti:

"Tüm sektör ve alt sektörler bir bütün içinde ele alınarak bölge illerinin kendi aralarında ve diğer komşu bölge illeri ile mukayeseli üstünlükleri tespit edilecek. Bölgenin coğrafi konumu ve önemi belirlenerek ülke genelinde bölgeye verilecek vizyon tanımlanacak ve tanımlanan vizyona uygun hedefler belirlenecek. Bölgesel gelişme stratejileri geliştirilecek ve muhtemel yatırım konuları tespit edilecektir.

Bu doğrultuda hazırlanmakta olan TRB1 Bölgesel Gelişme Planına, katkı sağlamak üzere bölge illerimizde kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan paydaş toplantıları ve odak grup çalışmaları gerçekleştirilecek, bölgedeki kanaat önderleri ile değişik platformlarda bir araya gelinerek görüş ve önerileri alınacaktır."

Altunyuva'nın konuşmasından sonra Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde görevli Uzman Mesut Öztop ise Fırat Kalkınma Ajansı'nın kuruluşu ve faaliyet alanıyla ilgili bilgiler aktardı.

Doktor İsmail Bakan ise bölge planı hazırlama çalışmaları hakkında konuştu.

Daha sonra Fırat Kalkınma Ajansı bölge planı ile ilgili katılımcılarla istişarelerde bulunuldu, görüş ve önerileri alınıp, sorular cevaplandırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız