SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Pütürge, Sonra Battalgazi

A- A+ PAYLAŞ

AstraZeneca, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliğiyle hayata geçirilen ve "ilk yardım" konusunda bilinçlendirme niteliği taşıyan "İlk Yardıma İlk Adım" projesi kapsamında Malatya'daki yatılı bölge okullarında öğrencilere eğitim verildi.

"İlk Yardıma İlk Adım" projesi kapsamında dün Pütürge Tepehan Yatılı İlköğretim Bölge okulu ve Pütürge Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda verilen ilk yardım eğitimi bugün de Battalgazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda eğitim verildi.

Türkiye'nin her köşesindeki öğrenci ve öğretmenlerde ilk yardım bilinci yaratılması ve ilk yardımın temel unsurlarının aktarılması amacıyla hayata geçirilen 'İlk Yardıma İlk Adım' projesi bugüne kadar yaklaşık 15 bin kişiye ulaştığı, TOÇEV tarafından yürütülen ve AstraZeneca desteği ile yürütülen proje Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle devam ettiği bildirildi.

Eğitim programında katılımcılara ilk yardımın ödemine ilişkin olarak şu konular dile getirildi:

"İlk yardım, herhangi bir kazaya uğramış kişiye olay yerinde eldeki olanaklarla tıbbi araç gereç kullanmadan sağlık personeli gelinceye kadar yapılan işlemlerdir. Eğer gerekli ilk yardım bilgisine sahip değilseniz, ambulans gelene kadar herhangi birinin yaralıyı hareket ettirmenize engel olmanız en akıllıca davranış olacaktır. Sadece bilinçsizce taşımayı engellemek bile, yaralının yaşam olasılığını arttıracaktır. Eğer kaza geçiren araçta yangın patlama gibi olağanüstü durum varsa ve solunumu durmuşsa, ancak o zaman yaralıyı araçtan çıkartmaya çalışın. Tabi hasta veya yaralı taşıma kurallarını biliyorsanız. İlk yardımda en kritik hareket sağlık ekipleri gelene kadar hasta ve yaralının olay yerinde değerlendirilmesidir. Yaralının hayata dönmesini sağlayacak bu sihirli dokunuşu herkes mutlaka öğrenmeli"

2007 yılında başlayan 'İlk Yardıma İlk Adım' bilinçlendirme programında Malatya Battalgazi YİBO'deki eğitimin ardından okula ecza dolabı da hediye edildi.

'İlk Yardım İlk Adım' konulu etkinlikte hem eğitici hem de eğlendirici bir senaryoya sahip olan 'Çantamdaki İlk Yardım' isimli tiyatro oyunu da sahneye konuldu.

Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıcı etkinlikteki konuşmasının ardından programa sponsorluk yapan AstraZeneca firmasına teşekkür etti.

HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız