SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önce Sağduyu, Sonra da..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İş Dünyası Platformu (MİP) yayınladığı bildiri ile Şeker Fabrikasının özelleştirme kapsamından çıkartılması ve Teşvik Yasası'nda sürenin uzatılması talebinde bulunurken, vatandaşlara da sağduyu çağrısı yapıldı.

Malatya İş Dünyası Platformu'nun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ev sahipliğinde yaptığı toplantıdan sonra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Atlaş, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, MAKİAD Başkanı Ömer Nalçacı, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör ve ASKON Temsilcisi Suat Er imzası 3 ayrı konuda alınan kararlar bir bildiri ile kamuoyuna duyuruldu.

MİP'in kararında, son dönemdeki olaylara dikkat çekilerek, "Son günlerde ülkemizde ve bölgemizde yaşanan terör olayları iş dünyamızı ve toplumumuzun her kesiminin olumsuz etkilemektedir. Birlik ve beraberliğimizi bozacak bu tür provokasyonlara fırsat vermemek için toplumumuzun tüm kesimlerini sağduyulu davranmaya davet ediyoruz" çağrısında bulunuldu.

Malatya Şeker Fabrikasını özelleştirme kapsamında çıkartılması da istenerek, "Malatya Şeker Fabrikası Malatya ve bölgemiz tarımı için önem arz etmektedir. Bu nedenle, bölgemizin ve ilimizin ekonomik ve tarımsal gelişimi için Malatya Şeker Fabrikasının özelleştirme kapsamından çıkartılması gerekmektedir" denildi.

MİP'in aldığı bir değer kararda ise, Teşvik Yasasında sürenin uzatılması istenerek, şu görüşe yer verildi:

"5084 Sayılı Yatırım ve İstihdam Teşvik Yasası uygulama süresi bilindiği gibi 31 Aralık.2009 tarihinde sona ermektedir. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve işsizlik oranları dikkate alınarak bu sürenin yeni yatırımlar öngörülen 31 Aralık.2012 tarihine kadar, eski-yeni ayrım yapılmaksızın sürenin uzatılması takibi ve beklentisindeyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız