SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce "Suçum Yok ki!", Sonra "Konuşacağım, Pişmanım!"

0
Güncellendi - 2018-03-16 02:16:03
Önce
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/PDY davasında önce suçlamaları reddeden kadın, savcı tutuklama isteyince itirafçı oldu..

Malatya Adliyesi'nde görülmekte FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davasında ilginç bir durum yaşandı. Savunması alınan kadın mahkeme heyetinin “Etkin pişmanlık hükümlerinden yaralanmak istiyor musun?” sorusuna, “Suçum yok ki pişman olayım” dedi. Mahkeme heyeti verdiği aradan sonra son kez “etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp yararlanmayacağını” sorduğu şüpheli, bu kez tutuklanacağını anlayınca, örgüt ile ilgili bildiklerini anlatmaya başladı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davasında “Silahlı Terör Örgütüne üye olmak” suçundan tutuksuz yargılanan ev kadını M.G. adlı sanığın, duruşmada ifadesi alındı.

Hakkındaki dosyasında, “ByLock” kullanıcısı olduğu ve ByLock’ta oluşturulan bir grupta yer aldığı ve Asya Bank’a örgütün talimatı sonrasında hesap açarak küçük miktarda para yatırdığı belirtilen M.G., ByLock hattı görünen telefon numarasının kendisine ait olduğunu, ancak kesinlikle ByLock kullanıcısı olmadığını, FETÖ ile kesinlikle bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Hasan Çınar’ın ByLock hesabında kullanılan şifrenin kendisinin ismiyle bağdaştığını hatırlatması üzerine ise M.G., “O şifre bana ait, Facebook sayfamın şifresi, ama ben ByLock kullanmadım.” cevabını verdi.

Mahkeme Başkanı Hasan Çınar’ın, “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyip, istemediği” sorusuna ise sanık M.G., “Herhangi bir suç işlemedim, kabul etmiyorum. Suçum yok ki pişman olayım” cevabını verdi.

Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka ise esas hakkındaki mütalaasında sanığın ByLock kullanıcısı olması, Bank Asya'daki şüpheli hesap hareketliliği, dijital materyal incelemesi ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak sanığın tutuklanmasını ve cezalandırılmasını talep etti.

Esas hakkındaki mütalaadan sonra M.G., kızının nişanlanacağına dair tuttukları salonla yapılan sözleşmeyi mahkeme heyetine sunarak, kızının nişanından dolayı tutuklanmamasını istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir ara verince, sanık M.G.’nin salonda bulunan bazı yakınları yanına giderek, “Etkin pişmanlık hükümlerinden” yararlanmasını istediler.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti tekrar salona geldi. Mahkeme Başkanı Hasan Çınar, sanık M.G.’ye “Son bir şans” tanıyarak, “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp yararlanmayacağını” sordu. M.G. bu kez “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum. Örgütün sohbetlerine katıldım. İnternetten ByLock indirdim ve kullandım. ByLock raporunda da geçen Selma isimli kişi bana şifre gönderdi ve beni sisteme dahil etti. Örgüte ait bildiklerimi anlatacağım." dedi.

Mahkeme Heyeti, sanık M.G.’nin “Etkin pişmanlık hükümleri uygulaması” kapsamında ifadesinin alınması için Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi'ne gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sanık M.G.’nin eski polis olan kocası M.G.’nin de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davasında 6 yıl 3 ay hapis cezası aldığı öğrenildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız