SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Traktör, Sonra Aşure..

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:56
Önce Traktör, Sonra Aşure..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Darende ilçesinde düzenlenen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün etkinliklerine katıldı. 

Vali Kamçı ilk olarak Darende İlçe Halk Kütüphanesinin ülkemizde, bin 280 kütüphane arasında kullanım koşulları ve okuyucu sayısı bakımından ilk 78’ e girmesinden dolayı hediye edilen ve bir bilgisayar firması tarafından 3 adet, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 adet bilgisayarın teslimini gerçekleştirdi. Bu bilgisayarlar ile Kütüphane-e Projesi kapsamında oluşturulan 70 metrekarelik Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Bilgi İşlem Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılışta Kütüphane-e Proje Koordinatörü Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Çelik, Darendelileri tebrik ederek e-kütüphanenin hayırlı olması dileklerini iletti.

Vali Kamçı, ilçede Kayısı Araştırma, Geliştirme ve Tanıtım Vakfı ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce düzenlenen İyi Tarım Uygulamaları Sertifika Dağıtım Törenine katılarak 406 üretici adına bünyesinde bu üreticileri barındıran Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya’ya Grup Sertifikasyon Belgesini verdi.

Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ”Toprak, gelişmiş ülkelerde önemli bir ekonomik değer olarak kabul edilmekte ve çeşitli ölçütler dahilinde planlı bir şekilde kullanılmaktadır. Dolayısıyla, bir ülkenin büyüklüğü ve gelişmişliği yüzölçümünün genişliğine değil, toprağını ve doğal kaynaklarını kullanıp kullanamadığına bağlıdır.

Dünyanın büyük ekonomileri arasında yükselen grafiğiyle ülkemiz, bereketli toprakları, dört mevsimin yaşandığı iklimi ve zengin su kaynakları nedeniyle tarımsal üretim için son derece geniş imkanlara sahiptir. Vatandaş olarak bizlerin görevi, ülkemizin bu muazzam potansiyelini işlemek, Anadolu’nun bizlere sunduğu nimetleri, ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda layıkıyla kullanmaktır. Ümit ediyorum ki; İyi Tarım Uygulamaları vesilesiyle tarım ve gıda sektörlerinde daha sağlıklı, daha kaliteli üretim yapılarak ülkemizin büyümesine önemli bir katkı sağlanmış olacaktır. Çünkü bu uygulama ile üretici, ürün kalitesi nedeniyle tercih edilme, diğer üreticilerle eşit rekabet, alıcılarla nitelikli anlaşma imkânı bulacak; böylece ülkemizin üretim ve ticaret hacmi artacaktır.

Tüketici ise ürünün kaynağı hakkında bilgi sahibi olacak, sağlık güvenliği endişesi duymayacaktır. Aynı zamanda doğal çevre olumsuz etkilere maruz kalmayacak ve insanımız daha sağlıklı bir çevrede yaşama şansı bulmuş olacaktır. İyi Tarım Uygulamaları tekniği ile yapılacak tarımsal üretime bağlı olarak hem insanlarımıza sağlıklı gıda temin edilmiş olacak, hem de gelecek kuşaklara sağlıklı ve yeterli gıda üretebilecekleri toprak ve su gibi doğal kaynaklar miras kalmış olacaktır. Ümit ediyorum ki, bu kıymetli çalışmalar ülke tarımına ciddi katkılar sağlayacaktır. Biraz sonra dağıtılacak olan traktörler ve tarım makineleriyle Darende’de tarımın kalitesinin çok daha ileri düzeylere erişeceğine, bu güzel beldenin güzelliğine yaraşır ürünler üretileceğine inanıyorum.

Sertifika alacak olan vatandaşlarımızı tebrik ediyor, kendilerinden Darende ve ülkemiz adına güzel hizmetler bekliyorum. Yine açılışı yapılacak olan Bilgi İşlem Merkezi’nin Darendeli öğrencilerimizin ve gençlerimizin ufuklarını aydınlatacağını, çocuklarımızın vakitlerini değerlendirecekleri güzel bir mekan olarak hizmet vereceğini umuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarınızın hayırlara vesile olmasını diliyor; Darende’mizin, Malatya’mızın ve ülkemizin geleceğine olan hizmetlerinizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Törende Kayısı Araştırma, Geliştirme ve Tanıtım Vakfı Müdürü Aydın Tay, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Ziraat Odası Bölge Başkanı Bekir Şinasi Özdemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Hanifi Dere, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İlçe Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş birer konuşma yaparak üreticilere ve destek veren kurumlara teşekkür ettiler.

Sertifika töreninin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi projesi kapsamında 1 milyon 273 bin TL bedelli 18 adet traktör, 1 adet karavan, 3 bin 437 adet polen tuzaklı kovan, 8 adet bal dinlendirme makinesi, 3 adet bal süzme makinesi, 19 adet polen kurutma makinesi ve 4 adet tarım aletinin hak sahiplerine dağıtımını gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen bu programların ardından Vali Kamçı ilçe merkezinde kurulan aşure dağıtım alanına giderek vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra aşure kazanının başına geçerek kepçeyle vatandaşlara aşure dağıttı.

Vali Kamçı, daha sonra çarşı merkezinde bulunan polis noktasını da ziyaret etti ve vatandaşlarla çay içerek dinlendi. Kamçı, Kaymakamlık, Belediye, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız