SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakana "Vay Be!.." Dedirtti, Daha Sonra..

0
Güncellendi - 2016-06-10 17:30:38
Bakana
A- A+ PAYLAŞ

  • Pencereleri açık,  dolaşan otomobilin kapısında resmi hizmete mahsus olduğunu 'zannettiren' yazıyı görenler şaşkına döndüler.

Cadde ve sokaklarda, dolaşan otomobile tepkili gözlerle bakanlar, otomobilin ön kapılarında farkettikleri bir yazıdan, aracın resmi bir kuruma ait olduğunu zannettiler. Resmi araçların gece- gündüz özel hizmetlerde kullanıldığına çokça tanık olan vatandaşlar, pencereleri açık bir şekilde seyreden otonun, resmi araçların özel araç gibi kullanılmasında "yok artık" dedirten bir safhaya gelindiğinin örneği olduğu düşüncesine kapıldılar. Ancak, otomobilin kapısına daha dikkatle baktıklarında gördükleriyle, "Neyse.." demekten kendilerini alamadılar.

Son yıllarda, belediyeler başta olmak üzere bazı kamu kurumları tarafından, güya kurum hizmetleri için, ama gerçekte emrine tahsis edilenlerin resmi işlerinden çok özel işleri için kullanıldığına çok tanık olunan, "dışarıdan araç kiralama" yöntemiyle alınmış otolara rastlamayanımız yok gibidir. Okul, market, pazar, piknik alanı, eş-dost ziyaretinde, hatta şehirlerarası özel gezilerde de sıkça görülen, kamu görevlileri kadar aileleri tarafından da sıklıkla kullanılan bu araçlar, sivil plakalı oldukları için, bunların ilk anda resmi kurumların hizmet aracı olduğu pek farkedilmez. Önceki yıllarda, böyle bir kiralama işlemi yapılmadığı gibi, devlete ait olan resmi araçlarda plakalar farklı renkli olmasının yanı sıra, araçların yanlarında da "T.C. Resmi Hizmete Mahsustur" yazısı yeralmaktaydı.

Son yıllarda resmi kurumlarda kiralık araç sayısının çoğalması, kamuya ait olan araçlarda da, "resmi hizmette" olduğuna dair yazının artık yeralmaması nedeniyle, haberimize konu otoyu görenler, "duble" şaşırdılar. Kapısında "T.C. Resmi Hizmete Mahsustur" yazan bir otomobil!..

Otomobilin fotoğraflarını çeken okurumuz, önce çok şaşırıp, "Allah Allah, artık kimseden çekindikleri de yok. Resmi araçla keyif yapıyorlar." diye düşündüğünü, ancak kapıdaki yazıya dikkatlice bakıp okuduğunda, daha bir şaşırdığını ama gülmekten kendini alamadığını bize anlattı. Otomobilin ön kapısında, geçmişte resmi araçlarda yazıldığı gibi, aynı karakter ve boyda yazılmış yazıda, "T.C. Keyfi Hizmete Mahsustur" yazısı vardı.

Otomobilin sürücüsü, okurumuz gibi çok kişiyi şaşırtıp, sonra da güldüren bu muzipliği ve espri yeteneğiyle takdir görürken, bizim aklımızdan, hizmet araçlarını keyfi ve özel hizmetlerinde kullananların her birinin, bu araçların kapısına yazılmış birer "T.C. Keyfi Hizmete Mahsustur" yazısı olmasının ne kadar yakışık alacağı, ne kadar gerçek ve ne kadar dürüstçe olacağı geçti.

NOT: Habere konu fotoğraf, Fuzuli Caddesi Saray Sokak girişinde çekilmiştir.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

keyfioto

keyfi3

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • EKREM CEYHAN (7 yıl önce)
    Araç sahibinin gerekli açıklamayı yaptığını düşünüyorum. Günümüzde bir çok kişiler trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanmakta. Bu aracın trafiğe herhangi bi şekilde zarari olamayacağı apaçık ortada. Eğer sorun kapıda yazan yazı ise dikkatli okunduğunda KEYFİ hismetlere mahsus olduğunu görebilirsiniz. Allah aşkina bu devletin hangi biriminde keyfi bir hizmet varda siz bu aracı devlet aracı sanıyorsunuz caddelerde sıfır çizerken alkış çalan vatandaşlarımızıda gördük bos muhabbetlerden sakının sakin olun relax yola devam
    0
    0
    Yanıtla
  • E.Şoğlu. (7 yıl önce)
    T.C.keyif aracı nı E.E. ye sormak lazım. o çiflik gibi kullanyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih AYDIN (7 yıl önce)
    Olumsuz Yorum Yapan Arkadaşlar Sanırım, araç sahibinin açıklamasını ya okumadan gelişi güzel yazıyorsunuz yada anlama probleminiz bulunmakta.. Arkadaşımız diyorki; Manevi değeri yüksek ve nadir bindiğimiz araçtır yazmış! Ayrıca bence günümüzde devleti sömüren kurum müdürlerine çok güzel bir mesaj vermiş, tabi anlayana. Kendisini tekrar tebrik ediyorum, Ve şunada unutmayınki her gördüğünüz bu a tür aracı ve kullanıcısını piyasadaki ne olduğu belirsiz problemli sorumsuz insanlarla aynı kefeye koymayın buda ayrıca bir kul hakkı bilginiz olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (7 yıl önce)
    Mirac Oral ❤ Tofaşk (:
    0
    0
    Yanıtla
  • Miraç Oral (7 yıl önce)
    Saygideğer Arkadaşlar Bu Resimdeki Araç Tarafıma Aittir.. Rahmeti Babamizdan Yadigar Sadece Haftada 1 Veya 2 Kere Garajdan Cikarip Bir Tur Atip Tekrar Garaja Koydugumuz Manevi Degeri Ailem İcin Cok Yuksek Olan Bu Aracimizi Bilip Bilmeden Sadece Laf Olsun Diye Bu Sekilde Haber Yapmaniz Kalitenizi Belli Ediyor.. Yani Sira Bu Makaleye Yorum Yapan Malatyali Hemsehrilerim Dogma Buyume Malatyaliyiz Bugune Kadar Kimseyi Öldürmedik Ölüm Saçmadık Pervazsızca İnsanlarin Şu Mubarek Ayda Kim Ne Oldugunu Bilmeden Bu Tarz Yorum Atmaniz Düşundurucu.. Ailemle Bindigim Goz Bebegimiz Gibi Saklayip Korudugumuz Aracimizin Sizlerin Bilip Bilmeden Sadece Prim Yapmak İcin Sadece Laf Olsun Diye Hitamlariniz Yuzunden Basina Gelebilecek Herturlu Problemlerden Mesul Oldugunuzu Bilmenizi İsterim.. Gerekli Mercilere Gerekli Basvurularda Bulunacagiz.. Hayirli Ramazanlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • köşebaşılı (7 yıl önce)
    T.C keyif araçları çok etrafımızda.adam kıytırıktan bir müdür olmuş.ama altında makam aracı özel şoförü var.ama olmuş işte hasbelkader olmuş.çifliğinide kurmuş üç beş yalakasıda var.al T.C keyif çifliği.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (7 yıl önce)
    Bunun gerçegi çok var.adam basit bir MYO müdür ü özel makam aracı. özel şoför ü ve hergün bu araç bu özel müdür ü günde 4 kez orduzuya gidip geliyor.bunun dışında gece gündüz cenaze mevlit...vs.heryere bu makam aracı yla gidip geliyor.yani gercek TC.Keyif aracı esas burda. Ama hesabı mutlaka sorulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • seda (7 yıl önce)
    şahin görünce tırsar olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Bu harekette suç unsuru yok mu. T.C. yazısı oyuncakmıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuba (7 yıl önce)
    Vatandaşımızı kutluyorum.Devleti sömürgeciliği kendilerine huy eden bazı kamu çalışanlarını tiye alan akıllıca bi espiri olmuş.Tabi anlayana...
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Çekene helal olsun.Bu tür araçları dışarda çok görüyoruz ama çekemiyoruz.Ancak 155 i arayabiliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Bu araçlar ölüm saçıyor kural mural yok ...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    trafik bunlara göz açtırmamalı ,egzos patlatmalar,saçma sapan kornalar,araç içinde kaybolmuş bitirimler vs..önü alınmazsa çoğalır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    MALATYA DA ŞEHİR İÇİNDE SES DÜZEYİ YÜKSEK BİR ŞEKİLDE GEZMEK TOZMAK PARK ETMEK TRAFİĞİ YÜKSEK VE ALÇAK HIZ YAPARAK ALT ÜST ETMEK SERBEST. DENEMEK İÇİN ÇIKIN AYNISINI YAPIN HATTA TRAFİK POLİSLERİNİN YANINDAN GEÇİN İSTEDİĞİNİZ HAVAYI ATIN SEN KİMSİN DİYENİ GÖRMEDİM.BU EMNİYET GÖREVLİLERİ NEDEN MÜDAHALE ETMEZ BİLMİYORUM Kİ.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gültekin (7 yıl önce)
    türkiyede ne kadar böyle yaşlanmış ömrünü tamamlamış araba varsa alıp getiriyorlar.trafigi genelde boş yere meşgul ediyorlar.yaptıkları kazaların haddi hesabı yok.yazık bu gençlere.
    0
    0
    Yanıtla