SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önceliğimiz Fazla Gelir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:10:19
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği 11. Olağan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı. 

Anemon Otelde yapılan genel kurul toplantısına, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Varol Yıldız, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kuktul, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Veli Çelebi, Malatya Bölge Müdürü Murat Ortoğlu, Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi Nejat Buğdaycı, Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Malatya, Elazığ, Muş, Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Batman, Bitlis, Tunceli, Şırnak, Van, Hakkari ve Mardin illerini kapsayan Tarım Kredi Kooperatifleri üyeleri ve delegeleri katıldı.

Açış konuşmasını yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Müdürü Murat Ortoğlu, "Malatya Bölge Müdürlüğü olarak 60 kooperatif ve 4 ofis ile 42 bin ortağımıza 189 personelle hizmet vermekteyiz. 2013 yılında ortaklarımıza 155 milyon TL kredi kullandırdık. Tarım sigortası ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde 13 milyon TL'lik poliçe kestik. Bundan sonra Tarımda Sigortanın önemini iyi anlayıp geçmişte olduğundan daha fazla gayret göstererek sigortalı üretici sayımızı arttırmalıyız. Bu genel kurulun Türk tarımına ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu ise, "Ziraat Bankası'ndan sonra üreticimize en fazla kredi sağlayan kurumuz. Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyürken Tarım Kredi Kooperatifleri olarak yüzde 21 büyümüştür. Faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız neticesinde bir örnek verecek olursak Türkiye'nin 1/3 gübre ihtiyacını kooperatiflerimiz karşılamaktadır. Malatya Bölge Müdürlüğümüz bünyesindeki 61 Ziraat Mühendisi ile hizmet vermekteyiz. Sizlerinde destekleriyle önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlere geleceğimizi umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Varol Yıldız da, "Kooperatifler olarak üreticilerimizi kaliteli üretime yönlendirerek daha fazla gelir elde etmelerini sağlamak önceliklerimizdendir. Tarımın her alanında verdiğimiz kredilerin üretime dönüşmesi bizleri sevindiriyor. Biz bir aile olarak el ele verirsek kooperatiflerimizi daha iyi yerlere getirerek tarımda güçlü bir ses olabiliriz. 13 ilimizden buraya gelerek genel kurula katılan tüm delegelerimize hoş geldiniz der, bu genel kurulun hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından kooperatiflerde uzun süre çalışan personellere protokol tarafından plaketleri takdim edildi ve olağan genel kurul seçimlerine geçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız