SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önceliğimiz Hükümet Kurmak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:40:29
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık hükümet kurma sürecine ilişkin, “Önceliğimiz hükümet kurmaktır. Ama olmazsa da çözüm sandıktır” dedi.

Çalık, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı’nın daveti üzerine hafta sonu bu illeri ziyaret etti. Trabzon ve Kırıkkale’de parti teşkilatıyla buluşan Çalık, bu illerde bir dizi programa katıldı.

TRABZON’DAN MUHALEFETE MESAJ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Maçka İlçesinde düzenlediği iftar yemeğine katılmak üzere şehre gelen Çalık, iftar programından önce ziyaret ettiği AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda Trabzon'un AK Parti'ye 13 yıl boyunca her zaman büyük destek verdiğini kaydetti.

Burada partisinin İl ve ilçe teşkilatları yönetimleri ve Belediye Başkanları ile çeşitli istişarelerde bulunan Çalık,  “Bugün tek başına iktidar olamıyorsak, yanımıza mutlaka ikinci bir partiyi almamız gerekiyorsa, milletimiz bunu istemişse, biz bunu yapmaya hazırız. Herkes şunu bilsin ki bizim kırmızı çizgilerimiz, milletin kırmızı çizgileridir” ifadelerini kullandı.

Çalık İl Başkanlığı’ndaki toplantının ardından, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu da ziyaret ederek, şehrin ekonomik yapısıyla ilgili bilgi aldı.

Çalık'ın ziyaretlerine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de katıldı.

“ACILARI YARIŞTIRMAK GİBİ BİR ZİHNİYETİMİZ YOK” 

Trabzon ziyaretinin ardından Pazar günü Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere bu kente gelen Öznur Çalık, partisinin il başkanlığında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye, geçmiş dönemin eski hasta adam Türkiyesi değil. Türkiye çok güçlü bir ülke ve dünyanın gözü kulağı da Türkiye'nin üzerinde" diyen Çalık, “5 Temmuz 1993 yılında tüm Türkiye'yi yasa boğan çok acı bir olay yaşandı. Başbağlar Katliamının üzerinden 22 yıl geçti. 33 vatandaşımız tam 10 saat boyunca işkenceye maruz bırakıldı. O dönemden bugüne hala acılarını dindiremediğimiz insanlarımızı bir kez daha rahmetle anmak isterim. O günkü rövanşist dilin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bizim acıları yarıştırmak gibi bir zihniyetimiz yok. Yaşanılan bütün acıların bizim olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

“BİRİNCİ HEDEFİMİZ HÜKÜMET KURMAKTIR”

Çalık muhalefet partileriyle koalisyon kurma çalışmalarından sonuç alınamaması durumunda erken seçime gidileceğinin altını çizerek şöyle konuştu;

 “Eğer koalisyon görüşmelerimiz netice verip ve hükümet kurulursa şayet biz kaldığımız yerden devam ederiz. Ama hükümet kurma çalışmalarında eğer istenilen sonuç gerçekleşmez ise o zaman yapılacak işlem tekrardan milletimize dönmektir, erken seçim yapmaktır. Bizim en önemli hedefimiz milleti bu kadar sık aralıklarla seçime boğmamak. Birinci hedefimiz hükümeti kurmak. Ama siyasi partilerin bu uzlaşmaz tavırları devam ederse şayet, Cumhurbaşkanı’mızla ilgili söylemlerine devam ederlerse yapmamız gereken tek şey erken seçime yürümek olur ve milletimizin de bizden beklentisi budur.”

Açıklamanın ardından basına kapalı bölümde parti teşkilatıyla bir süre görüşen Çalık, ardından Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve MÜSİAD Kırıkkale Şubesi’ni ziyaret etti.

Burada esnaf ziyaretinde de bulunan Çalık’ın programlarına, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mürsel Akçay ile partililer katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız