SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öncelik Eğitim, Demiştim.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:00
'Öncelik Eğitim, Demiştim..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Vali Vasip Şahin'in katılımıyla düzenlenen eğitim toplantısında 'Başarıya Doğru Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda 2012-2013 eğitim öğretim yılı açılışı ve 'Başarıya Doğru Projesi'nin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, “Malatya’ya geldiğimde sorulmuştu, 'Öncelikleriniz ne olacak?' diye. 'Eğitim' demiştim. Eğitim ihmal edilmemesi gereken önemli bir konudur” ifadelerini kullandı.

“Kendine güvenen, atasına, vatanına, milletine, kültürüne, ülkesine ve bayrağına saygılı insanlar yetiştirmeliyiz” diyen Vali Şahin, “Milli eğitim alanında brifing aldığımda, eğitim alanında biraz daha çalışmamız gerektiği kanaati hasıl oldu” şeklinde konuştu.

Öğretmen, veli ve öğrenci üçgeninin önemine temas eden Vali Şahin, bu konuda öğretmenlere büyük iş düştüğünü ifade edip, “Öğretmenlerde de motivasyon eksikliği gördüm. İdarecilerin öğretmenlerine sahip çıkıp proje üretmeleri için çaba göstermeleri sağlanacak. Mesela her okuldan proje üretilip Kurban Bayramı’na kadar getirilmesini istiyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi nedeniyle okullarda yapılan düzenlemelerden bahsedip yeni eğitim sistemi nedeniyle norm fazlası öğretmenlerin olduğunu, bunları da düzenlemeye çalıştıklarını bildirdi.

Mehmet Bulut, daha sonra Malatya Valiliğinin özellikle lise ve üniversite sınavlarında başarının artırılması amacıyla başlattığı Başarıya Doğru Projesi hakkında bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız