SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öncelik Köylerde Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nin Ağustos dönemi toplantıları devam ederken, toplantıda İl Genel Meclisi'nin yetki konuları da tartışıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında gündem gereği, İl Özel İdaresi'ne ait olan Beylerderesi Şoför Okulu karşısındaki büz şantiyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın fakirlere dağıtacağı 13 bin ton kömürün geçen yıl olduğu gibi bu yıl da stoklanmasına izin verilmesi kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Topsüğüt Beldesi'nde 3,8, Orduzu'da 6, Kale'de 1, Battalgazi'de 10, Hatunsuyu'nda 4,7, Hasırcılar'da 2 ve Yeşilyurt Beldesi'nde ise 4 kilometre asfalt elek altı malzemenin İl Özel İdare imkanları ile serilmesi ve asfalta hazır hale getirilmesi işinin İl Özel İdaresi imkanları ile yapılması kabul edildi.

Bu madde görüşülürken, CHP'li bazı üyeler, İl Özel İdaresi'nin köylere hizmet götürmesi için çalışması gerekirken, belediyelere yönelik hizmet yapılmasını eleştirip, "Evet belediye sınırlarında da yaşayan vatandaştır. Ancak, İl Özel İdaresi Köydes kapsamında yapılması gereken birçok hizmet dururken Beldes kapsamındaki işlere zaman ayırması uygun değildir. Köylere hizmet yapıldıktan sonra zaman kalırsa belediyelere hizmet yapılmalıdır" ifadelerini kullandılar.

Bu arada, toplantıda, ilçelerde muhtarların kaymakamlar kanalıyla ilgili dairelere gönderilen dilekçelere geç cevap verildiği, bunun önlenmesi için dairelere yazı gönderilmesi konusunda temenni kararı alındı.

Ayrıca muhtarların bir sorunu ilgili yere iletmesinde ilgili yörenin il genel meclisi üyelerinin de olurunun alınması yönünde görüşler de dile getirildi.

Darende ilçesi Arızgeben ile Kölükler arasındaki 23 kilometre yolun sadece 7 kilometresinin asfalt olduğu, kalan kısmın da asfaltlanmasına ilişkin verilen önergenin ise komisyon tarafından incelenmesine karar verildi.

PARA AYIRAN İL GENEL MECLİSİ'NİN HANGİ HİZMETE KULLANILACAĞINA DA KARAR VERMESİ İSTENDİ
Diğer yandan, toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, "İl Genel Meclisi olarak bir bölüm için para ayırıyoruz. Sonra bakıyoruz, o para başka bir hizmete aktarılmış. Örnek verecek olursak. Gençlik ve Spor Müdürlüğü bütçesine 100 bin TL amatör spor kulüplerine malzeme alımı parası ayırmışız. Sonra öğreniyoruz ki, o para spor salonu yapımına aktarılmış. Eğer bir kuruma şu kadar para ayırıyorsak, hangi bölümde harcanmasına ilişkin de İl Genel Meclisi karar vermelidir" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, iletilen konuya kendisinin de katıldığını ifade edip, İl Genel Meclisi'nin 5302 sayılı kanununda değişiklik yapılması için Ankara'da ilgili ve yetkili yerlerde görüşmeler yaptıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız