SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öncelik Suçun Önlenmesi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Çakmak, suçun işlenmeden önlenmesinin vatandaşın hiç mağdur olmaması anlamına geldiğini belirtip, bu nedenle de güvenlik hizmetlerinde suçun önlenmesinin öncelikli hedef olduğunu söyledi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün, güvenlik hizmetlerinde suçun önlenmesine yönelik faaliyetleri çerçevesinde; Malatya İl Müftülüğü bünyesinde il merkezinde görev yapan cami imamlarına Belediye Konferans Salonu'nda seminer verildi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Çakmak, suç önlemede toplum destekli polisliği anlattı. Çakmak, polislik hizmetlerinin bir parçası olan; işlenmiş suçların aydınlatılmasının, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesine yardımcı olduğunu ancak suçun işlenmeden önlenmesinin vatandaşın hiç mağdur olmaması anlamına geldiğini bu nedenle de güvenlik hizmetlerinde suçun önlenmesinin öncelikli hedef olduğunu söyledi.

Suçun önlenmesi sorumluluğunun ise sadece polise ait olmadığını, polisin her an her yerde olamayacağını dile getiren Yusuf Çakmak, daha güvenli, huzurlu bir toplumda yaşayabilmek için herkesin gerekli güvenlik tedbirlerini almak ya da şüpheli durumlarla ilgili olarak polise ihbarda bulunmak gibi basit ama etkili vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini ifade etti.

Yaptığı slayt sunumu ile de halkın öncelikli olarak bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesinin amaçlandığına dikkat çeken Çakmak, sosyal bağların zayıflamasının doğurduğu bireysel ve toplumsal zararların, çocukların karşılaşabileceği tehlikeler ve bunlardan korunmalarına ilişkin bilgiler, genel güvenlik konusunda alınması gereken tedbirler gibi konular üzerinde durdu.

Çakmak, bu bilgilerin halka ulaştırılması ve halk tarafından benimsenmesinde, imamların kanaat önderleri olarak önemli görevlere sahip olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız