SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öncelik 'Vekil Yolu'na mı?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Kayseri karayolunda başlayan ve milletvekilleri tarafından ‘2010 yılında bitirilecek’ denilen bin 600 metrelik Karahan Tüneli’nin 350 metresi ancak yapılabilmişken, Özel İdare yol ağı içinde olan Yazıhan-Fethiye-Kurşunlu güzergahı önce Karayolları ağına bağlandı, daha sonra Fethiye Beldesi by-pass edilerek ve yol da 11 km uzatılarak AKP’li vekil Mehmet Şahin’in (Güçlü) köyünden geçirildi. Normal şartlarda Özel İdare yol ağı içinde bulunan bir güzergahın, iddiaya göre vekil isteği İle karayolları ağına alınmasıyla birlikte araç – gereç ve ekipman eksikliği yüzünden asli görevini bile yerine getirmekte zorlanan Karayollarına ek bir yük getirdiği kaydedildi. Yolları olmayan civar köylerdeki vatandaşlar, “Keşke bizim de vekilimiz olsaydı’ diyerek hem yol güzergahının değiştirilmesine hem de devlete 11 km’lik ek yol maliyeti çıkartılmasına tepki gösterdi.

KARAYOLLARI ASLİ İŞİNİ YAPAMIYOR
İl Özel İdaresi (Köy Hizmetleri) yol ağı içerisinde olan Malatya- Yazıhan- Fethiye- Kurşunlu güzergahı, önce Özel İdare yol ağından çıkarılarak Karayolları ağına bağlandı, daha sonra ise Fethiye beldesi by pas edilerek 11 Km. daha uzun olan ve AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin’in köyünü de(Kurşunlu Güçlü köyü) kapsayan Malatya- Hekimhan- Kurşunlu - Güzelyurt güzergahı üzerinde yeni bir yol yapım çalışmalarına başlandı.

Karayollarının esas çalışma alanı olan Kayseri- Malatya yolunda, gerek geçen yıl müteahhidin işi bırakıp kaçması gerekse kurumun araç ve ekipman eksikliği nedeniyle çalışmalar ağır aksak devam ederken, ‘Asli görevimizi yapamıyoruz’ diyen Karayolları yetkilileri, Yazıhan-Fethiye-Kurşunlu güzergahının önce Karayolları ağına alınıp ardından güzergahının da değiştirilerek AKP’li vekilin köyünden geçirilmesiyle birlikte kuruma fazladan 40 km’lik çalışma yükü bindirildiğini kaydetti.

Vekilin köyünden geçecek yolda çalışmalar devam ederken, Malatya-Kayseri duble yolunun Akçadağ-Develi ile Aşağı ve Yukarı Ulupınar bölümünde bir türlü yapılamayan çalışmalar nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Asfalt sezonunun bitmesine çok az bir zaman kaldığını, çalışmaların hızlandırılmaması halinde can ve mal güvenliği tehlikesinin devam edeceğini belirten yetkililer ve teknik uzmanlar, “Bu durumda yol çalışmaları önümüzdeki yılın ortalarına kadar da sarkabilir. Bu da karayollarında büyük tehlike demektir’ görüşünü bildirdi.

“GÖNÜL İSTER Kİ HER KÖYÜN YOLU OLSUN’
Geçtiğimiz haftalarda basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen Mehmet Şahin, yol güzergahının değiştirilerek kendi köyünden geçirilmesi ile ilgili bir soruya “Gönül ister ki her köyün yolu olsun. Bu çalışma tamamen benim dışımda bir çalışma’ yanıtını vermekle yetindi.

“2010 YILINDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’ DEMİŞLERDİ
AKP’li vekiller Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık, 4 Nisan 2010 tarihinde Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde yapılmaya çalışılan Karahan Tüneli’nde yaptıkları incelemede “Tüneli 2010 yılında coğrafik şartlar müsait olursa bitirmeye çalışacağız. Burası bitiyor, duble yollar bitiyor, alt geçitler bitiyor, Beylerderesi bitiyor. Günümüzün 24 saati Malatya'mız için gayret sarf ediyoruz’ açıklamasını yapmasına karşın, uzmanlar bu şartlar altında yol ve tünel yapım işinin daha da uzayacağını belirtiyor.

Bin 600 metrelik Karahan Tüneli’nin şu ana kadar 350 metresinin yapıldığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR: (İlk fotoğraf) Malatya- Kayseri karayolunun Aşağıulupınar beldesi civarındaki asfaltlama çalışmaları ağır aksak yürütüldüğü için araçlar stablize yoldan gidebiliyorlar. (İkinci fotoğraf) Malatya- Gölbaşı arasındaki karayolunun Erkenek mevkiindeki çalışmalarda da yine bir yoğunluk gözlenmiyor. (Üçüncü fotoğraf) Malatya- Kayseri karayolundaki Karahan Tüneli de ağır aksak yürüyen işlerden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız