SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öncelikle Adalet ve Kültür'

A- A+ PAYLAŞ

Veda ziyaretleri kapsamında gezilerini sürdüren Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya’daki araştırmacı-yazarlar, bazı basın mensupları ve Kültür Rehberleri olarak yetiştirilen öğrencilerle birlikte Kültür merkezi inşaatı, Atatürk Müzesi, restore edilen İstanbulluoğlu Konağı ve Beşkonaklar’ı gezdi.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Valiler kararnamesi ile Amasya valiliğine atan Vali Daşöz veda ziyaretleri kapsamında taşınmaz kültürel varlıklara düzenlediği geziye; İlimizin kültür dünyasının bilinen isimlerinden Celal Yalvaç, M. Hayrettin Abacı, Mehmet Ali Cengiz, Mehmet Gülseren, Vahap Kul ile birlikte Raşit Kısacık, Asım Demirkök, Kemal Deniz gibi yazarlar, Kültür Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan'ın yanı sıra genç kuşak kültür rehberleri (KÜ-RE) ve bazı basın mensupları da katıldı.

Yapımı devam eden Kültür Merkezi gezisi sırasında merkez hakkında bilgiler veren Vali Daşöz "Gelişmiş çağdaş ülkeler de Adliye binaları ile Kültür Merkezleri binaları görkemli olur. Bu bütün gelişmiş ülkelerde böyledir. Yani gelişmiş ülkeler de önemli olan adalet ve kültürdür. Atatürk de ‘Cumhuriyetin temeli kültürdür.’ dedi. Ama son dönemlerde Kültür merkezlerimiz ve adliye saraylarımız sokak aralarına arka taraflara atıldılar. Kültürümüze ve kültürel varlıklarımıza özel önem vermeliyiz" dedi.

Geziden sonra Vilayet Parkı'nda verilen yemek sırasında Kültür Rehberleri (KÜ-RE) tarafından Vali Daşöz'e Malatya kültürüne yaptığı hizmetlerden dolayı Malatya Mimarlar Odasına özel olarak yaptırılan ve Malatya'nın taşınmaz kültürel varlıklarını simgeleyen biblo armağan edilmesiyle program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız