SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öncelikli Hedefimiz Ligde Kalmak"

0
Güncellendi - 2016-03-28 20:28:17
A- A+ PAYLAŞ

Alima Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz, "Puan hedefi koymadık. Biz, müsabaka müsabaka bakıyoruz. Ligde herkes herkesi yenebiliyor."dedi. Buz, öncelikli hedeflerinin ligde kalıp, sezonu iyi bir yerde tamamlamak olduğunu söyledi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamada bulunan Buz, Balıkesirspor maçına en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, Play-Off potasında bulunan Balıkesirspor'un gardını alarak Malatya'ya geleceğini, kendilerinin ise sahalarında mutlaka 3 puanı almalarını gerektiğini kaydederek, "Balıkesirspor ile önemli bir müsabaka oynayacağız. Baktığınız zaman rakibimiz içinde önemli bir karşılaşma. Balıkesirspor'da Play-Off potasında bulunuyor. Onlarda buraya gardlarını alarak geleceklerdir. Tabi bizim içinde önemli bir karşılaşma ve içerde oynayacağız. Bu tür maçlarda puansal anlamda bakıldığında puan almak çok önemli. Akıllı olacaksınız, baskılı oynayacaksınız ama aynı zamanda da dengeli olacaksınız. O nedenle çalışmalarımız sıkı bir şekilde devam ediyor. İyi hazırlanıp, içerdeki maçlarımızı kazanmak istiyoruz" dedi.

"PUAN HEDEFİ KOYMADIK"

Buz, takım olarak lig için herhangi bir puan hedefi koymadıklarını belirtti.

Takım olarak duruma müsabaka müsabaka baktıklarını dile getiren Buz, "Puan hedefi koymadık. Biz, müsabaka müsabaka bakıyoruz. Ligde herkes herkesi yenebiliyor. O yüzden müsabaka müsabaka duruma bakıyoruz. 2 maç kazandığınızda ya da kaybettiğinizde nerede olduğunuzu görüyorsunuz. O nedenle maç maç bakarak, puanlarımızı göreceğiz. Her şeyden evvel puanları almamız gerekiyor. Bunun yanında çok daha iyi bir oyun göstermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ÖNCELİKLE LİG MAÇLARIMIZA BAKIYORUZ"

Tecrübeli teknik adam, bir gazetecinin 'önümüzdeki sezonla ilgili bir planlamanız var mı?' sorusuna, 'henüz bir planlama yapmadıkları' cevabını verdi.

Buz, "Göreve ilk geldiğimizde 'buraya kalıcı bir şey vermek istiyoruz' demiştik. Günü kurtarmak değil de, Alima Yeni Malatyaspor'a hizmet etmek ve çıtayı yükseltmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz tabi ki ligde kalmak ve ligi iyi bir yerde bitirmek. Ondan sonraki planlarımız şuanda onlar üzerine kurulmamış. Biz önce ligdeki maçlarımıza bakacağız" diye konuştu.

"İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ"

Takımlarda istikrarın önemli olduğuna vurgu yapan Buz, şunları söyledi:

"Ligde bir Altınordu'nun  teknik direktörü var bir de burada biz varız. Bizim burada devam etmemiz istikrar adına çok önemli. Teknik direktör burada çalışır, yarın olmaz. Burada olan kulübe oluyor. Daha iyi yerlere gitmek ve çıtayı kaldırmak için bunun üzerine gitmemiz gerekiyor. Sizler kritik yapacaksınız, bizler üzerine koyacağız. Hep birlikte Yeni Malatyaspor'u ya da Malatyaspor'u belirli bir çıtaya çıkarmak için istikrara ihtiyaç var. Temeli nasıl atabilirsiniz? İstikrarı nasıl sağlayabilirsiniz? Devamlı değiştirerek mi? Bir teknik adam gidecek, onun arkasında gelen teknik adam 'ben bu takımı kurmadım, 8 tane yeni transfer' diyecek. İstikrarı yakalamanız gerekiyor. Bunun güzel örnekleri var. Torku Konyaspor'da belirli bir yerden alındı ve götürüldü."

"İDMANLARA DEVAMLI GENÇ OYUNCULARI ALIYORUZ"

Genç oyunculara büyük önem verdiğini ve her zaman idmanlara genç oyuncuları dahil ettiklerini kaydeden Buz, "İdmanlara devamlı genç arkadaşlarımızı alıyoruz. Devamlı altyapıyla birlikte de çalışıyoruz. Ama ilk hedefimiz ligdeki puanları toplamak ondan sonra genç oyuncuların durumlarına bakacağız. Genç futbolcularla ilgili değerlendirme ve raporlarımı da tabi ki yönetime sunacağım. Onun üzerine de kesinlikle çalışılacaktır. Bu anlamda tesiste çok güzel oldu. U-21 takımımız alt tarafta çalışıyor. İdmanlarda sıkıntı olursa ya da alış veriş olursa genç oyuncular için önemli olacaktır" dedi.

Buz, genç oyuncuları takıma kazandırmak istediklerini ifade ederek, "Bursaspor ve Gençlerbirliği'nde de genç oyunculara büyük önem veriyordum. Gençlerin üzerinde durduk ve bugün çok gururluyum. Bugün baktığımız zaman milli takımda bir Ozan Tufan gerçeği var. Hepsine bakabilirsiniz. Onlarda altyapıdan geldi. Gençlerbirliği'ne baktığınız zaman çok gururlandığım arkadaşlarım var. O dönemde altyapıdan aldığımız futbolcular bugün milli takımlarda oynuyorlar. İnşallah yarın burada da 2-3 genç oyuncumuzu ben olsam da olmasam da kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • SELÇUK (8 yıl önce)
    Lig de kalmak hedefi sadece bizim futbolda kullanılan bir terim sanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Eroğlu (8 yıl önce)
    2. yarı başında İrfan Hoca http://www.milliyet.com.tr/irfan-buz-taraftardan-zaman-istedi-malatya-yerelhaber-1169795/ haberinde de görüleceği üzere hedef 40 puan demişti. Şimdi ise puan hedefi koymadık diyor. Sanıyorum 40 puana ulaşabileceğimizi düşünmüyor. Devre arasında saçma sapan transfer hamleleri yapılmasaydı (Uğurtan, Sandro, Azuka) çok rahat playoff mücadelesi verebilirdik. Ama şimdi hedefi ligde kalmak olarak gösteriyorlar. Kayıp bir sene oldu AYMS için.
    0
    0
    Yanıtla