SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öncelikli Sorun Elektrik.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:41
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Arapgir ilçesindeki Sarıçiçek Yaylası ve Şağıluşağı meraları ile obaları ziyaret etti. Yaylaları kullanan yetiştiricilerin sorunlarını dinleyen Akın, " Sarıçiçek yaylamız özellikle otunun bol olması ve 3  ilin hudutları  içerisinde kalması ile bilinen en önemli yaylalarımızdan biridir. Sorunların istişaresi ve birçok konuda  hizmet vermek sorunları çözmek adına buralara geliyoruz." dedi. 
 
Asıl amaçlarının problemleri dinlemek olduğunu söyleyen Akın, " Öncelikli olarak elektrik problemi  önümüze çıkmaktadır. Elektrik, su, yol,mera  ve tuvalet problemi gibi  genel anlamda sıkıntılar devam etmektedir. Ama en önemlisi hijyenin ve kalitenin arttırılması için elektrik  probleminin bir an önce çözüme ulaşması gerekmektedir. Biz problemler ve sıkıntılar ile alakalı geçmişte de proje yapmıştık; ama geçmedi. Burada kaymakamlıklar, il özel idaresi ve  Valiliğin destek olmaları zorunlu hale gelmiştir. Çünkü kırsaldaki  göçün önlenmesi için bu doğal ortamda sosyal ihtiyaçların karşılanması ve  doğal  üretimin artması için gerekli  hale gelmiştir." ifadelerini kullandı. 
 
Birlik üyesi yetiştiriciler  ise en çok elektrik olmayışından yakınarak,  bir kilometre  yakınlarında  elektrik olmasına rağmen kendilerine elektrik verilmediğini  öne sürdürler. Ayrıca büyük emek vermelerine  rağmen yünün para etmediğini; emeklerinin  karşılığını alamadıklarını dile getiren yetiştiriciler, doğal yün yorganın faydalarını anlattılar. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız