SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"One Munite'in Geldiği Nokta.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:46:29
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Filistin'in BM'de ''gözlemci devlet'' statüsü kazanmasıyla ilgili olarak, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta 'one minute' çıkışının geldiği nokta, Filistin'in devlet olarak gözlemci de olsa BM tarafından kabulüdür'' dedi. 

Bakan Bağış, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi'nin açılışına katıldı. Malatya Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösteri sunduğu açılışta Kur'an-ı Kerim okundu. 

Burada konuşan Bakan Bağış, AK Parti Malatya milletvekillerinin Meclis'te bulunmaları gerektiği için açılışa katılamadıklarını ifade ederek, ''Biliyorsunuz, milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olan zihniyet, Meclis'i kitleyebilmek için her hafta bir gensoru veriyor. Meclis'in çalışmalarını, Türkiye'nin ilerlemesini, kalkınmasını önleyecekleri anlayışıyla birtakım gaflet içinde çabalara girişiyor. Bu yüzden milletvekillerimizin Ankara'da Meclis'in asli görevini yerine getirebilmek için kalmalarının daha doğru olduğu düşüncesiyle onlardan rica ettim'' diye konuştu. 

Filistin'in BM'de ''gözlemci devlet'' statüsü kazandığını da hatırlatan Bağış, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta 'one minute' çıkışının geldiği nokta Filistin'in devlet olarak gözlemci de olsa BM tarafından kabulüdür'' dedi. Bununla da yetinmeyeceklerini vurgulayan Bağış, hür ve bağımsız Filistin Devleti kurulana kadar mücadelelerini yürüteceklerini ifade etti. 

 -''MTTB kıymetini bilenlere çok şey katabiliyor''- 

MTTB'den pek çok önemli ismin yetiştiğini belirten Bağış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Erdoğan'ın, bakanların pek çoğunun MTTB kökenli olduğunu söyledi. ''Bu ocak kıymetini bilenlere çok şey katabiliyor'' diyen Bağış, buradaki gençleri Türkiye Cumhuriyeti'nin müstakbel cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları, valileri olarak gördüğünü kaydetti. 

Gençlere seslenen Bağış, MTTB'nin ''ne zemin ne teras katıyız, biz vatan köşkünde çökmez çatıyız'' misyon sözünü hatırlatarak, bu anlayışla, milletin değerlerine sahip çıkarak, milletin değerlerini yücelterek nerelere gelinebileceğinin örneklerinin önlerinde bulunduğunu vurguladı. 

Gençlere Hazreti Muhammed'in gençliğini iyi incelemelerini öneren Bağış, Hazreti Muhammed'in gencecik yaşta içinde yaşadığı toplumun en emin kişilerinden birisi olarak görüldüğünü belirtti. Bağış, gencecik yaşta İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in, dünyayı yöneten padişahların, devlet adamlarının unutulmaması gerektiğini dile getirdi. 

Malatya'dan bugüne kadar iki cumhurbaşkanı çıktığını anımsatan Bağış, ''Türkiye'nin geleceğinde başkanlık sisteminin daha hayırlı olacağına inanan bir kardeşiniz olarak, belki de Türkiye'nin gelecekteki devlet başkanının buradan çıkacağına, bu merkezden yetişen kardeşlerimizin bu milletin vakurunu, onurunu daha da şahlandıracaklarına inanıyorum'' dedi. 

Malatya Valisi Vasip Şahin de, MTTB'nin yaklaşık 100 yıllık bir kurum olduğunu ancak 1980 yılında ihtilal sonrası kapatıldığını anımsattı. Birliğin pek çok genci anarşi batağından uzak tuttuğunu, teröre bulaştırmadığını dile getiren Şahin, bugünün fikir ve sanat hayatını geliştiren, renklendiren pek çok insana da birliğin beşiklik ettiğini söyledi. Şahin, MTTB'nin eski hayatiyetine kavuştuğunu görmekten mutlu olduğunu belirtti. 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Gül'ün duasıyla Bakan Bağış ve protokol üyeleri, kurdele keserek MTTB Malatya Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Bakan Bağış ve beraberindekiler, daha sonra şubeyi gezdi. 

Konferans

Bakan Bağış, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi tarafından gerçekleştirilen “Yeni Dünya, Yeni Türkiye ve Yeni Gençlik” konulu konferansa da katıldı. Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Bağış, AB sürecinde yeni bir anayasanın önemli olduğunu kaydederek, “Ben umutluyum. Umutlu olmak durumundayım çünkü benim görev alanım olan Avrupa Birliği (AB) süreci açısından yeni bir anayasa tahmin edilenden çok daha önemli. Türkiye bugünkü Anayasa'sıyla Avrupa Birliğine giremez” dedi.

Mevcut Anayasa'nın darbeci zihniyet tarafından hazırlandığını savunan Bağış, şunları ifade etti: 

“Üzerinde yamalı bohça misali değişiklikler yapılmış olmasına rağmen hala o darbeci zihniyetin izini taşıyan Anayasa'yla bizim AB standartlarına kavuşabilme ihtimalimiz yok. Düşünün öyle bir anayasa yazmışlar ki, içerisinde Cumhurbaşkanını seçmek için Meclis'in kaç kişiyle toplanması gerektiğine dair tek satır bilgi yokken, kooperatiflerin nasıl yönetilmesi gerektiğiyle ilgili 2,5 sayfa metin var. Anayasa değil, aspirin prospektüsü mübarek.”

Başkanlık sistemine de değinen Bakan Bağış, “İstikrarın güvence altına alınmasını sağlayan çok zekice bir sistem. 1923’ten bugüne 61 hükümet değişmiş ama bugünkü Cumhurbaşkanımız 11’nci Cumhurbaşkanımız. Hükümetlerin ortalama ömrü 16-17 ay olmuş. Ama başkanlık sistemi olsaydı ve seçilmiş başkanın Meclis onayıyla atadığı hükümeti görev başında 5 yıl istikrarlı bir şekilde, aralıksız görev yapabilmiş olsaydı, şu an tahminen 18 ya da 19’ncu hükümet iş başında olmuş olurdu. 61’nci hükümete gelmemiz 300 küsür yıl sürecekti. Aradaki fark, Türkiye’nin kaybettiği zamandır. Sizlerden çalınan zamandır. Çocuklarınızdan, torunlarınızdan gasp edilmiş zamandır. Buna kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Bakan Bağış’a konuşmasının ardından MTTB Malatya Şubesi tarafından plaket ve kayısı takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız