SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önemli Adımlar Attık'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık ile AKP il başkanı Mustafa Şahin, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi'ni ve Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi Vakfı (CEM) Vakfı şubesini ziyaret ederek başkanlar ile görüştüler

HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR MERKEZİ
AKP'lilerin Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Merkezi ziyaretine ilişkin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık ve İl Başkanı Mustafa Şahin, İl teşkilat üyeleriyle birlikte Hacı Bektaş-ı Veli Vakfını ziyaret etti.

Hacı Bektaş-ı Veli Vakfı Başkanı Hasan Meşeli”Hacı Bektaş Veli kültür merkezi olarak daima milli birlik ve beraberlikten yana olduğumuz bilinen bir gerçektir.İslamın engin ve bereketli pınarından ilahi mutluluğun içilmesine olanak sağlayan yüce Allah dostlarından Hacı Bektaş Veli hazretlerinin erdem ve faziletlerini İslamdaki bu müstesna mevki ve yerini günümüz insanlığına ve Türkiye’mize anlatmak sevgi saygı dostluk kardeşlik,barış ve hoşgörü ekseninde milli birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak için elimizden gelen bütün gayretleri gösterdiğimize bütün kamuoyu buna başta siz değerli milletvekillerimiz olmak üzere Sayın Vali ve Sayın Belediye Başkanı bütün kamuoyu buna tanıktırlar” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin” Bugüne kadar yapılanlar keşke sizden 50 60 yıl önce konuşulabilseydi. Böyle bir vakfımız olsaydı. Aleviliği din dışı gibi göstermeye çalışan bazı gruplar ve mihrakların ekmeklerine yağ sürülmeye çalışılmasaydı. Bugün belki Alevi camiası çok daha farklı bir yerde olacaktı. Bununla alakalı hükümetimizin yaptığı Alevi çalıştayıyla ilgili katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Biz hiçbir zaman Alevileri azınlık olarak görmedik. Aleviler asli unsurlarımız içerisindedir. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Olmazsa olmazlarımızdır” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık” Milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Alevi çalıştayı hiçbir hükümetin bugüne kadar hadi buyurun gelin sizi nasıl ötekileştirdiler, neler söylendi, sizler nasıl diğer insanlar olarak adlandırıldınız denmediği dönemde yapıldı. Atatürk’ün 1920 yılında TBMM’nin açılışında yaptığı konuşmada bahsettiği “İslamı anasırın bütün unsurların İslam çatısı altında toplandığı” gibi Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle bütün herkes Türkiye’nin asli unsurlarıdır. Dolayısıyla bu asli unsurları sizler gibi değerli düşünürlerimizin destekleriyle varsa sorunları bertaraf etmek için çok önemli adımlar attık. İnşallah bundan sonraki müfredat dahil olmak üzere, Madımakta yaşanan sıkıntılar dahil olmak üzere, bu çalıştayımızda rapor hale getirilmesi bu ay içerisinde 2011 yılı itibariyle Sayın Bakanımız aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır“dedi."

CEM VAKFI..
Milletvekili ve il başkanının CEM Vakfı başkanı Eşref Doğan'ı ziyaretine ilişkin AKP bülteni de şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkanı Mustafa Şahin ve il teşkilatı üyeleri Cem Vakfını ziyaret etti.

Ülkenin gelişiminde büyük mesafeler alındığını söyleyen Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Malatya’nın da kabuğunu yırttığını Malatya’nın, Türkiye’nin hepimizin olduğunu söyleyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cem Vakfı ziyaretinde ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin” hiç kimseyi karşımıza almadan herkesi kucaklayacak bir çalışma içerisindeyiz. Bu bağlamda belki bundan 10–15 yıl önce belki bu ziyaretler mümkün görülmezken ama hamdolsun şu anda ilimizde ve ülkemizde birlik ve beraberliğin tesis edilmesi noktasında ciddi adımlar atılmakta olup biz de bu çerçevede elimizden geldiğince bütün insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Hiçbir sivil toplum örgütünü farklı görmeden herkese mutlaka ihtiyacımızın olduğunu bu farklılıkların bizim zenginliğimizin bir göstergesi olduğunu biliyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da bu bize ışık tutacaktır” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise” Sayın Başbakanımızın başlatmış bulunduğu Milli Birlik ve Kardeşlik projesi hepimizin çok önemsediği, yıllardan beri ötelenen bir proje olup beri halının altına süpürülen, hiçbir şekilde gündeme getirilmeyen konular olması sebebiyle hükümetimizin ve Başbakanımızın ve de Bakanımız Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen Alevi Çalıştayıyla birlikte çok sağlıklı ve güzel bir mecraya gidiyor. Bu konuda yapılan çalışmaları da inanıyorum ki sizler de çok yakinen takip ediyorsunuz. Bu çalışmalar ışığında hepimiz bu ülkenin asli unsurları olarak hepimiz birbirimize empati kurarak ve daha sağlıklı düşünceleri birbirimiz için düşünerek en güzelini yaşatacağız. Sayın Başbakanımızın dediği gibi tüm unsurların buluştuğu bu ülke üzerinde hiç kimseye ameliyat yaptırmayacağız. İnşallah bu sınırlarımızı da bozdurmayacağız. Biz biriz beraberiz bütünüz”dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız