SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Adımlar Attık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:47:43
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Cemal Akın, “2005 yılında önemli bir adım atarak Engelliler Yasası’nı çıkardık” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarları olarak engellilerle ilgili yaptıkları hizmetleri dile getiren AK Parti Malatya Milletvekili Akın, “Ülkemiz; üretken, çalışkan ve genç bir nüfusa sahiptir. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 13'ü de engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Yıllardır böyle bir gerçek görmezden gelinmiş, engelli kardeşlerimiz en fazla ihmal edilen kesimler içerisinde yer almıştır” diye konuştu.

Milletvekili Akın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sosyal devlet olmanın önemli şartlarından birisi de, engelli kardeşlerimizin engelsiz bir yaşam sürebilmeleri için gerekli olan yasal düzenlemelerin ve yatırımların yapılmasıydı. Bu yasal düzenlemeleri hükümetlerimiz gerçekleştirdi. Göreve geldiğimiz 2002 yılından itibaren, sosyal devlet olmanın gereği olan engellilerimizin önündeki kanuni ve fiziki engellerin ortadan kaldırılması adına birçok önemli düzenlemeye yer verdik. Eğitim-Öğretim şartlarının iyileştirilmesi, istihdam olanaklarının artırılmasıyla engelli kardeşlerimizi topluma kazandırma gayreti içerisinde olduk. 2005 yılında önemli bir adım atarak Engelliler yasasını çıkardık. Bunlarla birlikte, gerek sosyal projelerimiz ve gerekse Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte toplumsal dayanışma ve duyarlılığın artmasına katkıda bulunduk. Yapılan bu çalışmalar sonucunda, engelli kardeşlerimiz kendilerine duydukları özgüvenle, toplumun her alanında kendisini rahatlıkla ifade edip başarılara imza atabilir hale geldiler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız