SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önemli Adımlar Attık'

A- A+ PAYLAŞ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kurulan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Genel kurulda ÇGD Şube Başkanlığına yeniden Bülent Kutlutürk seçildi.

ÇGD Malatya binasında yapılan genel kurul, Şube Başkanı Bülent Kutlutürk’ün açış konuşmasıyla başladı. Kutlutürk, 5 ay önce Malatya’da kurulan derneğin kısa sürede 30’a yakın üyeye sahip olduğunu belirterek, “Derneğimizin açılışını anlamlı bir günde yapmıştık. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde açtığımız derneğimizin başta çalışan gazetecilerin örgütü olacağını hedeflediğimizi söylemiştik. Bugün görüyoruz ki bu hedefimiz doğrultusunda önemli adımlar atmış bulunuyoruz. Basın emekçileri ÇGD’yi tercih ediyor” diye konuştu.

Bülent Kutlutürk, merkezi Ankara’da bulunan ÇGD’nin 30 yılı aşkın bir mücadele geçmişi olduğunu ifade ederek, ÇGD’nin Türkiye’nin dört bir yanında yaptığı çalışmalarla basın emekçilerinin sesi olduğunu söyledi.

ÇGD’nin seçilmiş yeni yönetiminin faaliyetlerini artırarak devam ettireceğini belirten Kutlutürk, derneğin tüm üyelerinin katılımını sağlayarak demokratik bir yönetim hedeflediklerini vurguladı. Dernek kurucu yönetimi ile tüm üyelerine genel kurula katıldıkları için teşekkür eden Kutlutürk, ÇGD Malatya Şubesi’nin basın özgürlüğü, düşünceyi ifade özgürlüğü ve gazetecilerin her türlü hakları için mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Kutlutürk’ün konuşmasının ardından divan oluşturularak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yoklama, saygı duruşu, faaliyet raporunun okunması ve aklanması ile tahmini bütçenin görüşülmesinin ardından seçimler yapıldı.
Tek liste ile girilen seçimlerde ÇGD Malatya Şubesi’nin yeni asil yönetim kurulu şu şekilde belirlendi:

Şube Başkanı Bülent Kutlutürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal Aslan, Okay Kınık, Derya Karaçoban ve Mazlum Köse.

Denetleme kurulu asil listesi Yaşar Karaaslan, Ensar Özdemir ve Tuncay Bal’dan oluşurken, Onur Kurulu asil listesini ise Fadime Akıncı, Güler Hazar ve Pınar Kantarcıoğlu oluşturdu.

ÇGD Üst Kurul Delegeliklerine ise Bülent Kutlutürk, Güler Hazar, Derya Karaçoban, Yaşar Karaaslan, Cemal Aslan seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız