SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Başlangıç Yaptık"

0
Güncellendi - 2017-01-23 05:47:57
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, Mersin İdmanyurdu karşısında önemli bir 3 puan alarak, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

2-1 kazandıkları Mersin İdmanyurdu karşılaşması sonrası açıklamada bulunan Buz, “Çok ciddi ve zorlu bir müsabakaya çıktık. Tabi rakipten evvel ilk olarak sahayı düşünüyorsunuz. Sahaya çıksanız görürsünüz, gerçekten bu sahada mücadele etmek kolay değil. Tabi saha iki taraf içinde aynı ama inanın fire vermekten korkuyoruz. Mehmet Sak sakatlandı. Tabi bunun hepsini sahaya bağlamıyoruz ama futbolcu kardeşlerimiz ağır şartlarda mücadele ediyor. İyi oynadığımız zamanlarda sonuçlar yoktu. Bugün ki olayda da sonucun çok önemli olduğunu gördük. Zaman zaman sonuçlandırma açısından daha iyi oynamamız gerekiyor. Mersin İdmanyurdu elinden gelen her şeyi yaptı. Adana Demirspor karşısında izlemiştik, zor bir müsabaka olacağını biliyorduk. Çünkü onlarında can havliyle puana ihtiyaçları var. Adana Demirspor ile berabere kaldılar ve buraya öyle geldiler. Burada da iyi mücadele ettiler, onları da tebrik ediyorum. Futbolcu kardeşlerimi de verdikleri mücadeleden ve elde ettikleri galibiyetten dolayı kutluyorum. Çok önemli bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. 34 puandayız, şimdi toparlanma zamanı ve Samsunspor deplasmanına da iyi bir şekilde çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Takıma yeni katılan Sezer Özmen ve Ahmet Aras’ın ilk defa forma giymelerini de değerlendiren Buz, “Uzun zaman oynamadılar. Onları da yavaş yavaş takıma monte etmeye çalışacağız. Ama bize katkı sağlayacak şekilde monte etmemiz gerekiyor. Bazıları daha iyi durumda, bazılarının idmana ihtiyaçları var. Ama ne mutlu bize Rahman Buğra’da son 20 dakika önemli işler yaptı. Ferhat Kiraz transferi de önemli bir transfer oldu. Kendisi Bursaspor’dan benim öğrencimdi. Gerçekten Yeni Malatyaspor’a ve Malatya’ya yakışan bir futbolcudur” dedi.

"YENİ STADIMIZA GİTTİM.."

Tecrübeli teknik adam, yeni stadyumu gezerek, incelemelerde bulunduğunu da kaydederek, şunları söyledi:

"Yeni stadımıza gittim, inanın seyirci olmadan havaya girdim. Orada durmak bile insanı çok farklı yerlere götürebiliyor. Ama zemine de baktık, tam olarak oturma açısından da eksikler var. Yeni Malatyasporumuzu orada oynatmak ve sizlerle birlikte seyretmek gerçekten farklı olacak. Bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eskişehirspor bizi nasıl yeni stadında karşıladı, bizde onları karşılamak istiyoruz. Ricamız bu stadın bir an önce bitmesidir.”

MERSİN CEPHESİ

Teknik Direktör Yusuf Şimşek'in istifası üzerine Mersin İdmanyurdu’nun teknik sorumlusu olarak sahaya çıkan Memduh Özbalta da, Mersin İdmanyurdu’nun geride kalan iki haftada iyi bir çıkış yakaladığını ifade ederek, çıkışı sürdürmek istediklerini söyledi.

Maç sonu açıklamada bulunan Özbalta, “Takımımızın iki haftadır bir çıkışı vardı. Bu haftada bu çıkışı sürdürmek istiyoruz. İlk yarı başa baş bir futbol vardı ama Yeni Malatyaspor biraz daha önde oynadı. İkinci yarının hakimi bizdik. İyi pozisyonlar bulduk, golü de bulduk. O penaltı olmasa, daha farklı bir skorla sahadan ayrılırdık. Bana göre ağır bir karardı. Takımımız çok iyi mücadele etti. İyi oynadılar. Bundan sonra çıkışı sürdürmemiz lazım” dedi.

FOTOĞRAF: EYMS- Mersin maçında Pereira'nın golle sonuçlanan penaltı vuruşu (Mehmet GÖRESİYE)

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Göktuğ Bey (7 yıl önce)
    Hocamızın da beyan ettiği gibi Rahman Buğra gerçekten kaliteli bir oyuncu, hem mücadeleci hem de teknik kapasitesi yüksek. Bu oyuncuyu kazanmalıyız her halükârda.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (7 yıl önce)
    Hocanın söyledikleri çok önemli ama bu maçta yenilseydik hoca şunu dicekti saha şartları iyi değildi eksiklerimiz vardı transferde istediğim oyuncular alınmadı diyecekti çünkü geçen hafta net bir Şekilde söyledi transfer istiyorum dedi ve yönetim hemen işi hızlandırdı ve ferhati aldı.yani demek istediğim şu ki puan kaybetseydik bu hafta içi transfer görüşmeleri hizlanirdi ama şu an hiçbir ses yok maalesef.biz transfer niçin istiyoruz çünkü takimda bariz bişekilde orta saha ve forvet eksikligi var bu takım bu mevkilere transfer şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak Tamer Mor (7 yıl önce)
    Takımımıza tebrikler yeni transferlerimizi bekliyoruz rafa kalkmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (7 yıl önce)
    Arkadaşlar saha şartları her iki takım için geçerlidir bu ucuz mazeretlerden kutulun artık.ben kendimi bidim bileli MALATYA LIYIM ve gurur duyuyorum yaklaşık 25 yıldır malatyada değilim ama herzaman takip eder sevincizle sevinir üzüntünüzle üzülürüm ama ne olursa olsun haklıya hakkınıda teslim ederim canımı acıtsada doğru her zaman doğrudur.bizler uykusuz kalan aç kalan ama takımını yanlız bırakmayan o yenilgizis şamğiyonluğu yaşayan taraftarlardanız bilenler bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (7 yıl önce)
    Mustafa Kardeşim o yıllar bir harikaydı sadece evimizdemi yer kalmazdı 72 otobüsle deplasman maçlarına giderdik kar kış soğuk sıcak demeden lakinnn o zaman oynan oyun bizi takımın arkasınadan sürüklemeye yetiyordu ;işte anlatmaya çalıştığım bu önce takım inansın taraftar sonuna kadar arkasında olur ama nerdee futbolcu kardeşim demeç vermiş;en az puan kaybeden ipi göğüsler diye hadi gel gülmaaa:)) ne diyeyim bennn
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (7 yıl önce)
    Aydınbaba Kardeşime ;öncelikle duyarlılığına tşk ederim.tabiki ben Hocanın işine karışamam bu mümkünde değil lakin;bende tüm tarftarlar gibi bir maçıda yaaa kaybedekmiyiz endişesindem uzak rahat bir galibiyet alalım istiyorum.7. dakika 1*0 ve o penaltı olmasa inan mersin 3 puanı alır giderdi.bana bir maç söylsyin gol yemediğimiz 0-0 hariç tek maç var ilk devre Denizli maçı yanılıyormuyum bilmiyorum evet 3 aksiğimiz vardı ama bu mazeret olmamalı karşımızdaki mersin ve liğin en çok zor durumda olan takımlardan biri.o nedenle samimi olarak ifade ediyorum sezon sonunda bana hak vereceksin.tşk ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (7 yıl önce)
    Dün olmayan bir penaltı ile kazandık acilen iyi bir golcü alınmazsa telafisi olmayan puanlar kaybedecegiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Sevgili Malatyali hemserilerim her sey hos ama, her nedense bu takimi yalniz birakiyosunuz.Yillar once namaglup sampiyon oldugumuz donemde tribunde yer bulamazdik, deplasman maclarina giderdik.Ne oldu simdi.Hic yakismiyo.Bence yonetim pasolig kartini tek tek isyerlerini ziyaret ederek dagitmali.Bu firsat ele gecmisken lutfen degerlendirelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Şampiyon evkur yeni malatya basarilar hocam sen hocalarin kralisin bu zor şartlarda bu takimi zirveye oynatiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (7 yıl önce)
    Hatta bence sezon boyunca bize en çok şut çeken takım mersin İdmanyurdu dur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (7 yıl önce)
    Gerçekten mersin de çok iyi oynadı. Bence hak ettiği yerin çok altında.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemalpaşa bosch (7 yıl önce)
    Hocam sana sonuna kadar katılıyorum Yeni Stadın bir an önce bitmesi lazım..Bu farklı bi enerji verecektir hem takıma hem taraftara her hafta sakat veriyoruz geçen hafta iki oyuncumuz bu haftada bir oyuncumuz yetkililere iletelim stadın aciliyetini..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydinbaba (7 yıl önce)
    Yorgun kardeşim sen de çok iyi biliyor sun bu hafta takım 3 eksik le oynadı bu sahada bu futbol hocanın isine karismayin adam elinden geleni yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Teprikler hocam sana ogrenclerine basarilar size guveniyoruz harikasin insallah bizi super lige cikaracaksiniz dize ve ekibine guveniyoruz yulunuz acik olsun tabiki sakatlik olmadin rabbim yardimciniz olsun duamiz sizinle siz iyi bir hoca iyi bir babasiniz siz ornek bir insansiniz umarim ogrencileriniz sizi yuzunuzu kara cikarmaz yolun sunu sampiyonluk insallah allaha emanet olun basarilar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Sayın hocam tahmini 12 korner attık yine bir okadar kanatlardan rahatça geldik fakat beceri bakımından veya bu pozisyonları bellide yeterli çalışma yapılmadığından gole çeviremedi.Daha çoşkulu oynamalıyız rakibi bunaltmalıyız.Bu maçtaki orta sahamız yeterince iyi değildi bu nedenle defansımız zor anlar yaşadı.Deplasman maçlarındaki dahi rakibe oyunumuzu kabul ettirip galibiyet istediğimi hissettirmeliyiz.Şige daha iyi konsantire olup çok çalışmalıyız herşeyden önemlisi futbolcu kardeşlerimizin şampiyonluğa inancının tam olması gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (7 yıl önce)
    Memduh Beye katılıyorum şayet o penaltı olmasaydı mersim 3 puanla dönerdi .Buz Hoca iyi bir başlangıç yaptık diyor:))bu oyunla bu şans nereye kadar HOCAAA 7.dakikada öne geçeceksin ve maçı haksız bir penaltıyla kurtaracaksın buna iyi diyeceksin ....!Bence Siz bu işi bırakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Amacının, yorumunun Malatya spora faydalı olmak olduğunu daha doğrusu iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum... İrfan Hoca bu takımın başına gelmiş en iyi şey...ya futboldan anlamıyorsun yada kötü niyetlisin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayrıca bu saha şartlarında, rakiplerimize göre daha ucuz bir kadro ve bu kadar az seyirci ile bunları başaran insanları ancak alkışlamak gerekir...Düzgün bir sahada Boluspor ile nasıl oynadığımız seyret...rakiplerimizin sahalarını ve taraftarlarını görüp sonra yorum yapmak lazım...Ben yenileselerde şampiyon olamasalarda bu takımı ve hocasını ayakta alkışlıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen kimin tarafındasın Mersinlimizin gözünü aç penaltı yı da gör
    0
    0
    Yanıtla
  • Bi bitmediniz ya şu memlekette...Herşeye bir kulp takmakta üstnüze yok arkadaş...İrfan hocam her zaman yanındayız....Güveniyoruz sana....
    0
    0
    Yanıtla