SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Çalışma"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya kültüründe önemli yeri bulunan kök boyacılığı ile dokuma ve kilim işçiliğinin yaşatılması adına Malatya Belediyesi tarafından önemli bir çalışma gerçekleştirildi.

Geçmişte kullanılan ve birçoğu yakın zamana kadar yaşamımızda yer alan dokuma sanatı ürünlerinden, Müze’de bulunan kayıtlı eserler bir kitapta toplanarak ölümsüzleştirildi.

Yrd. Doç.Dr. Ela Taş tarafından hazırlanan ve Malatya Belediyesi tarafından yayınlanan ‘Malatya Müzesi Düz Dokumaları’ isimli kitapta, dokumacılıkta kullanılan malzemeler ile Müze’de bulunan dokuma eserlerin resimleri ve teknik bilgileri bulunuyor.

‘Malatya Müzesi Düz Dokumaları’ kitabında ‘Takdim’ yazısı bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi olarak Malatya’nın değerlerini gün yüzüne çıkararak gelecek nesillere tanıtmak için yapılan çalışmalara imkanları ölçüsünde destek verdiklerini belirterek, kitabın bu anlamda önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Kök boyacılığı, dokuma ve kilim işçiliğinin Malatya kültüründe önemli yeri bulunduğunu kaydeden Başkan Çakır,  “Dokuma halı ve kilim alanında uzun yıllar belirli bir üne sahip olan Malatyamız, onunla duygu, düşünce, özlem ve inancı ifade etmiş, atının eyeri, hububatının ve eşyalarının taşınmasında kullandığı çuval, yiyeceğini taşıdığı heybesi olmuş, özellikle kilim Anadolu insanının doğumunda beşiği, ölümünde tabutunun örtüsü olmuştur” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız