SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önemli Bir Esere Kavuştuk'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müzesi'nde sergilenmeye başlayan ve Gaziantep'deki Zeugma etkisi olduğu belirtilen Karaca Mozaiği ilgi görüyor.

Müzeler Haftası nedeniyle Müze'ye gelen ziyaretçiler, girişteki Karaca Mozaiği'ni görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, "Doğanşehir ilçemizde bir tarlada bulunan Roma dönemine ait Karaca motifli taban mozaiği tablo haline getirilerek Malatya Müzesi'nde, geçen aydan itibaren sergilenmeye başlandı. Doğanşehir ilçesine bağlı Günedoğru köyünde Doğanşehir eski Belediye Başkanı Hanifi Bayram'a ait tarlada bulunan Roma dönemine ait otlayan karaca motifli taban mozaiğinin onarımı Malatya Müzesi'nde tamamlanarak, sergilenmeye başlarken, Müzeler Haftası nedeniyle Müze'yi ziyaret edenlerin en fazla ilgisini çekti. Burada özellikle işçilik konusunda biz Zeugma etkisini görüyoruz. Muhtemelen Zeugma'daki ustaların etkisini ya da oradan gelmiş ustaların buradaki çalışmaları olabilir. Hemen hemen Zeugma ile aynı tarihe sahip. Zeugma ile eşdeğer nitelikte olabilecek bir taban mozaiği" dedi.

Özbay, "Karaca motifli taban mozaiğini 2007 yılındaki kazı ile müzemize kazandırdık. Bu mozaiğin önemli bir bölümü define arayıcıları tarafından tahrip edilmiş. Malatya Müzesi önemli bir esere kavuştu. Mozaiğinin onarımı esnasında Malatya Müzesi personeli de bu alanda kendilerini geliştirdiler. Artık bu alanda yetişmiş elemanlarımız bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız