SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Fırsat"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:07
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Turist Rehberler Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, Kasım ayı içerisinde yapılması planlanan “Gurme ve Gastronomi Uzmanlığı” gezisiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi. Severoğlu, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen sanatsal faaliyet ve kurslara hayran kaldığını söyledi.

Gaziantep’in yanı sıra Kilis, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde bulunan profesyonel turist rehberlerinin üye olduğu Turist Rehberler Birliği’ne bağlı Gaziantep Turist Rehberler Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, Kasım ayı içerisinde yapılması planlanan “Gurme ve Gastronomi Uzmanlığı” gezisiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi.  Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş ve Kültür Müşaviri Kemal Deniz ile bir görüşme yapan Severoğlu, daha sonra Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını gezdi. Severoğlu, burada gerçekleştirilen el sanatları faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, söz konusu organizasyon kapsamında üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek “Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, tarih ve kültüre özel önem veriyor, bize her türlü desteği sağlıyor. Eski Malatya’yı her yıl binlerce yerli turist ziyaret ediyor. Ancak biz yabancı turistleri de burada ağırlamak istiyoruz. Bu anlamda Malatya’mızın, Eski Malatya’mızın tanıtımına yönelik organizasyonlara katkı sağlamaktan mutlu oluruz” dedi. 

Gaziantep Turist Rehberler Odası Başkanı Mehmet Severoğlu ise, rehber olarak Malatya’yı defalarca gelip gittiğini belirterek, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında düzenlenen sanatsal faaliyet ve kurslara hayran kaldığını söyledi. Severoğlu “Eski Malatya’ya turist gelmemesi için sebep yok. Birlik olarak Hatay’dan başlayıp, Malatya’yı içine alan destinasyonu geliştirmek istiyoruz. Kasım ayında yapmayı planladığımız faaliyet bu anlamda önemli bir fırsat. Rehber arkadaşlarımız hem Malatya mutfağını hem de Malatya’nın tarihi eserlerini yakından tanıyabilecek” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız