SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Gelir Kaynağı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yetiştirilen ünlü Arap yarış taylarının her yıl üretiminin arttırıldığı bildirildi. Yarış atları işletmenin önemli gelir kaynağı durumunda.

Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi’ne önemli gelir sağlayan saf kan Arap Yarış Atı üretiminin git gide arttırıldığı ifade edildi. Tay üretimi, 2007 yılında 68 iken, 2008’de 71, 2009’da 74, 2010’da 84 ve 2011’de 89’a yükseldi.

Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından saf kan Arap atı yetiştiriciliğiyle ilgili şu bilgiler verildi:

“İşletme, ilk kuruluş yıllarından beri atçılık faaliyetlerini sürdürmektedir. Sarayın ve ordunun at ihtiyacını karşılamaya yönelik yetiştirme faaliyetleri zamanla teknolojinin ilerlemesi ile atın iş, ulaşım ve savaş aracı olarak kullanılmasındaki önemini azaltınca atçılık faaliyetleri geleneksel ata sporumuz olan at yarışları için Safkan Arap Atı yetiştiriciliğine yönelmiştir.

İşletmenin toprak yapısı, bitki örtüsü, su kalitesi ve kaynakları, bölgenin iklim şartları safkan Arap atının ırk özellikleri bozulmadan, kemik yapısı, kas ve tırnakları sağlam, uysal, güzel görünüşlü, yaşama gücü yüksek, yarışlarda başarılı safkan Arap atları yetiştirilmesine uygundur. İşletmede halihazırda 99 ana kadro ile safkan Arap atı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çöl karakterine sahip safkan Arap atı yetiştirmek, bu suretle memleket atlarının kan değişikliğini sağlamak amacıyla, üretim ve ıslah çalışmalarına devam etmekte olan İşletme, halen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) atçılık faaliyetlerini sürdürdüğü üç işletmesinden biridir.

Safkan Arap tay satışları genel olarak yılda 2 sefer açık artırma usulü ile yapılmaktadır.

Genel olarak 7. ayda, kadro fazlası 18-30 aylık erkek ve dişi tayların satışı yapılmakta Eylül-Kasım ayları arasında da İstanbul Veli Efendi hipodromunda 30 aylık elit erkek taylar açık artırma usulü ile satışa sunulmaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız