SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Görevdir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:41:33
A- A+ PAYLAŞ

14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısı ile Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Eczacı Öznur Çalık bir mesaj yayınladı.
 
Çalık mesajında şöyle dedi:
 
"Eczacılığın Akademik Kuruluşunun 173. yılını kutladığımız 14 Mayıs “Dünya Eczacılık Günü”nde, toplum sağlığı açısından son derece kutsal bir görev ifa eden eczacılarımızın önemini bir kez daha idrak etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Halkımızın eczacılık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini temin etmek ve bu hizmetlerin kesintisiz olarak verilebilmesini sağlamak adına eczacılarımız, üstün bir gayret içerisindedirler. Bu gayret neticesinde, Türkiye’de eczacılık hizmetleri gelişmiş ülkeler seviyesine taşınmıştır. Vatandaşlarımıza ilaç temini ile ilgili verdikleri hizmetin yanı sıra eczacılarımız, çağımız hastalıklarıyla mücadelede kullanılacak ilaçların araştırma – geliştirmesiyle ilgili olarak akademik çalışmalarını sürdürmekte, kendilerini sürekli geliştirmekte ve yenilemektedirler.
Hükümetlerimiz döneminde, eczacılık hizmetlerinin kesintisiz verilmesi sağlanmıştır. Sosyal Güvence sisteminde yapılan reformla, tek çatı altında birleşmenin sağlanması neticesinde halkımız arzu ettiği eczaneden, ihtiyaç duyduğu ilaca kolaylıkla ulaşabilmektedir. Eczacı arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız ve inşallah TBMM Genel Kurulunda yakın zamanda yasalaşacak olan “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”mizle yeni bir dönemi başlatmış olacağız. Teklifle, eczacılığı yalnızca ticarethane açma ve mesul müdürlük olarak değil, ilacın üretiminden dağıtımına kadar tüm aşamalardan sorumlu olan ''sağlık hizmet sunucusu' olarak yeniden tanımlıyoruz. Eczane açabilmek için nüfus kriteri getiriyor, yardımcı eczacılığı zorunlu kılıyor, geleneksel tıbbi ürünlerin de eczanelerde satışına imkân tanıyoruz. Ayrıca, serbest eczanesi bulunan eczacılara bir defaya mahsus olmak üzere herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın eczanesini, bulunduğu ilçe dışına nakledebilme ve devredebilme hakkı getiriyoruz.

Göstermiş oldukları özverili ve gayretli çalışmalarından ötürü Malatyamızda ve ülkemizde görev ifa eden tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyor, “Dünya Eczacılık Gününü” en içten duygularımla kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

AKP Milletvekili Mustafa Şahin de Eczacılar Günü dolayısıyla şu mesajı yayınladı:
"İnsanlarımızın sağlık hizmetini almalarında, eczacılarımız, çok önemli bir görevi ifa etmektedirler. Sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verebilecek şekilde aksamadan yürütülebilmesi, tüm sağlık personelimizle birlikte, eczacılarımızın da mesleklerine yaklaşımlarıyla yakından ilgilidir. İlacın, vatandaşlara ulaştırılmasını  sağlayan, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eczacılığı, özve"ri ve gayret içerisinde sürdürmekte olan tüm eczacılarımızın, "14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü"nü kutluyor sağlık ve esenlikler diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız