SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Karar Günü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:08:40
A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekilleri ve adayları, oylarını çeşitli okullarda kullandılar.

"ADALET KAZANACAK"

AKP Malatya Milletvekili ve 1. sıra adayı Öznur Çalık, Türkiye'nin istikrarına yeniden imza atmak istediklerini söyledi. 

Çalık, oyunu eşi Kenan Çalık ile birlikte Malatya Anadolu Lisesi'nde 1072 nolu sandıkta kullandı. 

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çalık, "İnşallah Türkiye'nin yeniden dirilişine, atılacak oylarla milletimiz vesile olacak. İnşallah en büyük irade Yüce Rabbimden sonra milletimizin idaresidir. Milletin iradesi tecelli edecek. İnşallah milletimiz için, gençlerimiz için, çocuklarımız için, yarınlarımız için buradan güzel sonuçlar çıkacak. Biz, Türkiye'nin istikrarına imza atmak istiyoruz" dedi.

Çalık, çalışanın ve adaletin kazanacağını ifade ederek, " 13 yıllık AK Parti istikrarı siyasi ve ekonomik istikrarı beraberinde getirmişti. İnşallah bütün milletimiz bugün sandığa gidecek ve iradelerini yansıtacaklar. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yaşanan özellikle terör olaylarının son bulacağı, güçlü bir iradenin çıkmasını gönülden arzu ediyoruz. Saz çalarak değil, milletimiz oyunu kullanarak buradan seçim sonuçlarını tüm dünyaya duyuracak. Ben inanıyorum ki, çalışan kazanacak. Adalet kazanacak. İnsanlık kazanacak, Demokrasi kazanacak. Milletin iradesinin üzerinde başka hiçbir iradenin olmadığını herkesin bilmesi gerekir. Silahların gölgesi altında milletin iradesini engellemeye çalışanlara bu sandıktan çok güzel cevap çıkacak" şeklinde konuştu.

Tüm siyasi partilerin üzerlerine düşen görevi sandıktan alacağına dikkat çeken Çalık, "Bugüne kadar biz çalıştık. Siyasetçiler çalıştı. Bugün milletimiz kararı, sandık konuşacak. Ve inşallah sandıktan çıkan kararla, 4 yıllık bir irade süreci, idare süreci çıkacak" diye konuştu.

"TEK BAŞINA PARTİ İKTİDARINI GÖRMEK İSTİYORUZ"

AKP Malatya Milletvekili ve 2. sıra adayı Taha Özhan, sandıklar açıldığında tek başına parti iktidarını ve istikrarı görmek istediklerini söyledi. 

Özhan, oyunu Hasan Varol Ortaokulu 1165 nolu sandıkta kullandı. Sabahın erken saatlerinde oyunu kullanan Özhan, "Oyumuzu kullandık. İnşallah 1 Kasım'da tek başına ve istikrarlı bir Türkiye görmek için bu seçimde oylarımız kullanıyoruz. Bizde öyle yaptık. Hayır olması için dua ediyoruz. 1 Kasım neticesinde özellikle son 5 ayda yaşadığımız kritik sürecin nihayete ermesini ve yeni, hayırlı bir sürecin memleket için başlamasını Allah'tan niyaz ediyoruz. Hem Malatya'mızda güçlü bir şekilde hizmetlerin gelmesi ve devam etmesi için hem de ülkemizde hizmetlerin ve siyasi istikrarın aksamadan devam etmesi için tek parti iktidarını görmeyi ümit ederek, bugün sandıkları dolduruyoruz. Oyunu kullanan herkesin zihninde de zaten bir tane soru olarak bu olacak. Onun dışında seçimlerde birinci partinin kim olacağı gayet aşikar bir şekilde ortada. Bu konuda hiçbir tartışma yok. Benzer şekilde muhalefet partilerinin nasıl sıralanacağını da oyunu kullanan herkes çok iyi biliyor. İnşallah bunları nasıl biliyorsak, sandıklar açıldığında da tek başına parti iktidarını ve istikrarı da görürüz. Bunu Allah'tan niyaz ediyorum. Malatya'mıza, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Özhan, Malatya'nın 7 Haziran seçimlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde AKP'ye destek verdiğini anımsatarak, 1 Kasım'da bu desteğin ciddi oradan artacağını ümit ettiğini belirtti. 

2011 yılında Malatya'da AKP'nin yakaladığı çıtayı yakalamak istediklerini kaydeden Özhan, "İnşallah sandıklar açıldığında Malatya'mızda bu güzel müjdeyle karşılaşacağımızı ümit ediyorum. Buda beraberinde Malatya'ya söz verdiğimiz hizmetlerin güçlü bir şekilde, en hızlı şekilde hayata geçmesi anlamına gelecektir. İnşallah hep beraber bunu tecrübe ederiz" diye konuştu.

"MİLLETİMİZ BİZE YEŞİL KART GÖSTERECEK"

AKP Malatya Milletvekili ve 3. sıra adayı Mustafa Şahin, sandıklardan hayırlı bir sonucun çıkacağına inandıklarını dile getirdi. 

Şahin, oyunu Sadiye Ünsalan Ortaokulu'nda 2233 nolu sandıkta kullandı. Oy verme işlemi öncesi sandık görevlilerine çalışmalarında kolaylıklar dileyen ve vatandaşlarla sohbet eden Şahin, sandıktan hayırlı bir sonucun çıkmasını temenni etti. Şahin, "7 Haziran seçimlerinden sonra bir seçim tekrarına ihtiyaç duyulması gerçekten Türkiye'de yaşayan bir vatandaş olarak birey olarak pekte hoşumuza gitmeyen bir tabloydu. Gönül isterdi ki 7 Haziran’da vatandaşımız bunu nihai bir karar ile çözüme kavuşturmuş olsaydı. Ama bu seçimde bir daha 'keşke şu da olsaydı' demeden istikrarın korunması için, burada yakalanan ekonomik, siyasi, güvenlik istikrarının daha da zirveye çıkarılabilmesi için ben eminim bu seçimde vatandaşlarımızın verecekleri kararla tek parti iktidarının daha sağlıklı temellere oturmasına vesile olacak" dedi. 

7 Haziran seçimlerinden sonra vatandaşların birçok sıkıntıları bire bir gördüğünü ifade eden Şahin, şunları söyledi: "Muhalefetin blok olarak bize göstermiş oldukları o direncin, o refleksin sonucunda vatandaşımız belki o gün bize bir sarı kart gösterdi. Bu seçimde bize yeşil kart gösterecek ama muhalefete kırmızı mı gösterir, sarı mı gösterir? Onu tam kestirmek mümkün değil. Bizim temennimiz gerçekten ne olursa olsun demokratik kurallar içerisinde insanlarımızın çözümü yine sandıkta arayıp, sonuca ulaşmasıdır. Bizimde yegane amacımız, kuruluş felsefemiz budur. Bütün vesayetçi anlayışları bir tarafa iterek, millet iradesinin hakim olduğu bu güzel seçimlerin inşallah güvenlik içerisinde tamamlanmasıdır. Malatya'mızda bir sıkıntı olmadı, olmazda."

"ÖNEMLİ BİR KARAR GÜNÜ.."

AKP Malatya Milletvekili ve 4. sıra adayı olan Nurettin Yaşar, oyunu Hidayet İlkokulu’nda kullandı. 

Beraberinde AKP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ve partililerle birlikte sabah saatlerinde Hidayet İlk Okulu’na gelen Milletvekili Nurettin Yaşar, oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından diğer sandık görevlilerini de ziyaret eden Yaşar, çıkışta seçimi değerlendirdi. İlkokul eğitimini gördüğü okulda oyunu kullandığını ifade eden Milletvekili Yaşar, “Bugün önemli bir gün, karar günü. Bugün memleketin bütün iradesi sandıklardan çıkacak. Bizde sandıktan çıkan ne olursa başımız gözümüz üstüne diyeceğiz” şeklinde konuştu. Sandıktan hayırlı bir sonuç çıkmasını temenni ettiklerini belirten Yaşar, 1 Kasım tarihinin geleceğin karar günü olduğunu söyledi. Yaşar, “Bugün parti günü değil siyaset günü değil. Türkiye günü. Sandıktan çıkacak günahımız sevabımız ne varsa deftere yazılacak. Memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki 1 Kasım Türkiye için bir dönüm noktası olacaktır” diye konuştu.

"MİLLETİMİZ İSTİKRAR VE TEK PARTİLİ HÜKÜMET İSTİYOR"

AKP Malatya Milletvekili ve 5. sıra adayı Bülent Tüfenkci, milletin istikrar ve tek başına hükümet istediğini söyledi. 

Tüfenkci, oyunu Sadiye Ünsalan Ortaokulu'nda 2232 nolu sandıkta kullandı. Oy verme işlemi sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Tüfenkci, "Sandıkları geziyoruz. Gördüğümüz tablo sakin ve sükunet içerisinde bir seçim geçiyor. Adeta bir demokrasi şölenine dönüşen bir seçim yaşanıyor" dedi.

Milletin tek partili bir iktidar istediğini ifade eden Tüfenkci, "7 Haziran'dan 1 Kasım'da kadar kısa sürede bir seçim yaşıyoruz. Türkiye'de ilk defa bu kadar kısa bir sürede seçim yaşanıyor. Bu seçimlerde, insanlarımızın 7 Haziran'dan daha coşkulu bir şekilde sandıklara gittiğini görüyoruz. Malatya'da kararını veren bir  seçmen kitlesi olduğunu ve sandıklara sahip çıktıklarını görüyoruz. Bunun içinde bütün Malatyalı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah bütün Malatyalı hemşerilerimiz sandıkta iradelerini kullanırlar ve sandıkta demokrasi, milli irade olur. Malatyalı hemşerilerimiz istikrar, tek partili bir hükümet istiyor" diye konuştu.

"HALKIMIZIN DESTEĞİNİ ALMAK İSTİYORUZ"

AKP Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, milletin desteğini almak istediklerini söyledi. 

Önalan, oyunu Türkiyem Ortaokulu'nda kullandı. Oy verme işlemi sonrası konuşan Önalan, AK Parti olarak inanç noktasında iki sac ayağına sahip olduklarını ifade ederek, "Önce Hakk'a, sonra halka dayanıyoruz. Biz Hakk'a dayanarak bu yola çıktık. Şimdi de halkımızın teveccühünü almak, desteklerini almak istiyoruz. İnşallah 1 Kasım akşamında ya Gazze'den ya da Telaviv'den sevinç çığlıkları yükselecek. İnşallah bizim temennimiz odur ki bütün mazlumlar sevinsin. Bütün mazlumların duasında ve gözyaşında hep biz varız" dedi.

"İNŞALLAH HAYIRLI BİR SONUÇ ÇIKAR"

 Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise oyunu Türkiyem Ortaokulu’nda kullandı. Kahtalı “Cenabı Allah istikrarlı bir hükümeti nasip eder” dedi. 

Sabah saatlerinde Malatya’nın siyasi protokolu oy kullanmaya başladı. Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da Türkiyem Ortaokulu'nda saat 09.30’da 2092 Nolu sandıkta oyunu kullandı. Bu seçimin 7 Haziran’dan kalan tekrar bir seçim olduğunu belirten Kahtalı “İnşallah huzur ve emniyet içerisinde bir seçim geçiririz. Tüm Türkiye’de bugün başlanılan ve akşamında nitelendirilecek 7 Haziran’dan kalan tekrar bir seçim bu. Cenabı Allah istikrarlı güçlü bir hükümeti ülkemize nasip eder. Geleceğimiz için bütün dünya mazlumları için inşallah hayırlı bir sonuç çıkar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız