SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Katkıdır"

0
Güncellendi - 2017-05-11 16:16:23
A- A+ PAYLAŞ

Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram’ı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ziyaret etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın ve Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Latif Okyay ile birlikte Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bayram, “Sayın başkanım her şeyden evvel Bölge Birliğimizi ziyaretinden dolayı şahsım ve bana bağlı il ve ilçe başkanları adına sizlere teşekkür ediyorum. Yaklaşık 17 yıldan beri Bölge Birliği Başkanlığı yapmaktayım. Malatya’nın en büyük sivil toplum kuruluşu unvanına sahibiz, ancak Bölge Birliğimizi ziyaret eden ilk belediye başkanı unvanına siz sahip oldunuz. İlk defa bir belediye başkanımız Malatya’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatif Bölge Birliği’ni ziyaret ediyor. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bölge Birliğimize Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Adıyaman ve ilçeleri bağlı. Yaklaşık 97 bin esnaf ve sanatkarımız bizim bölge birliğimize bağlı kooperatiflerimizden devlet destekli kredi kullanmaktadır. Takdir edersiziniz ki ticaret hacminin daraldığı yerde, en büyük ilaç panzehir sıcak paradır. Bu da anayasanın 1’inci maddesinde olduğu gibi, küçük esnaf ve sanatkarı kollayıcı ve tedbir alıcı kararları devlet alır diyor. Bundan dolayı da gelen siyasi hükümetler, bizlere hazine desteği veriyor. Bizlerin vasıtasıyla da bizim bölgemize ve Türkiye’deki tüm esnaf ve sanatkarlara ucuz faizli kredi kullandırıyoruz. Bizim vermiş olduğumuz kredi faizinin %50’sini devlet hazineden karşılıyor. Bugünkü faiz sistemi içerisinde de bu çok güzel bir para, cazip bir para, çünkü esnaf ve sanatkarlar için bulunmaz bir imkandır diye düşünüyorum. Ben tekrar sizlere bölge birliğimiz ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Tabi serzenişi bizi üzdü. Netice itibariyle de 5 il, ilçe ve 97 bin esnafın temsilcisi olan bir meslek kuruluşunun bir esnaf kuruluşunu ziyaret edilmemesi, bir sivil toplum örgütleri ve sosyal taraflar diye tabir ettiğimiz grup kişilerin katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde değerlendirilmemiş olması, hakikaten bir eksikliktir diye ifade etmek istiyorum. Netice itibariyle bizim katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde özellikle sivil toplum örgüler olsun, meslek kuruluşları olsun, kanaat önderleri olsun, yerel önderler olsun, veya sendikalar, bölge birlikleri olsun, bunların görüş ve önerileri bizim yol haritamızın oluşturulmasında, yön pusulamızın belirlenmesinde önemli katkıları olan kuruluşlardır. Bu kuruluşları biz önemsiyoruz ve onların önerilerini de her zaman için değerli buluyoruz. Ve kendi yol haritamızın belirlenmesinde de ölçü olarak alıyoruz. Bugün İsmet beyi ziyaret ettik. Hakikaten Malatya’mızda bölge birliğinin olması, Malatya açısından da bir şanstır. Netice itibariyle de biraz evvel kendilerinin saymış olduğu bu 5 ilde ve onların ilçelerinin katılımıyla 97 bin esnafa hizmet eden Bölge Birliğinde olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. İçerisinde geçtiğimiz süreç içerisinde esnafımızın bu sıkıntılı sürecinde Bölge Birlikleri, Esnaf Kooperatif Birliklerimiz olsun, esnafımıza vermiş olduğu desteklerin ve bu desteklerin büyük bir ekseriyetinin kendi ifadesiyle de %50’sinin devlet tarafından karşılanmış olması esnafımıza rahat bir nefes aldırmada önemli bir katkıdır” diye konuştu.

AKIN, BAŞKAN GÜRKAN'I ZİYARET ETTİ

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın’ı makamında kabul eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu’nun ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin çalışmalarını yakinen takip ettiklerini belirterek, “Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği hakikaten birlikten çok platform haline geldi. İhsan beyin oradaki çalışmaları, faaliyetleri, gayretleri takdire şayan çalışmalardır. Yakinen takip ettiğim bir birlik olma hesabiyle de Malatya’daki koyun ve keçi yetiştiricilerinin hem devletten kredi boyutu itibariyle, alma ve yararlanma boyutu itibariyle, hem de onların şartlarını iyileştirme noktasında yaptığı çalışmalar takdire şayandır. Kendilerini bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Malatya’mızda en önemli birliklerden biri oldu. Bu çalışmalarından dolayı birlik başkanımızı kutluyorum, çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Bizim için sivil toplum kuruluşları, birlikler, dernekler, kanaat önderleri, yerel önderler anlamlı ve önemlidir. Onların fikir ve düşünceleri, bizim yol haritamızı ve yön pusulamızı belirlemektedir. Bu anlamda da İhsan bey kardeşimizin düşünceleri, bizim için önemli ve manidardır. Bize sunmuş olduğu öneriler için de kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın ise, “Çok değerli Battalgazi Belediye başkanımıza hem yetiştiricilerimiz adına, hem çiftçilerimiz, hem üreticilerimiz ve Tarım Meslek Lisesi’ndeki özellikle öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Çünkü Battalgazi Belediye Başkanımız geçen yaşanın bir sıkıntı vardı yollarla alakalı, hemen müdahil olarak o sorunu çözdü. Tabi yayla yolları olsun, meralardaki gidişler, gelişler, yetiştiricilerin problemleri olsun, yine yapılacak olan projelerle alakalı her zaman yetiştiricilerimizin yanında olmuştur. Biz Tarım ve Hayvancılık Platformu olarak da değerli başkanımızı ziyaret ettiğimizde, 40 bin tane üyemizi temsilen ve oradaki oda ve başkanlarımızla birlikte ‘Malatya için yapılması gereken hangi proje varsa, sivil toplum kuruluşları ile birlikteyiz. Üzerimize düşen ne ise yerel yönetimler olarak, yeter ki üretim olsun, yeter ki memlekete bir çivi çakılsın, biz her zaman elimizi, bedenimizi taşın altına koymaya hazırız’ dedi. Ben bu anlamda belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, ziyaret esnasında Başkan Gürkan’ın isminin yazılı olduğu ve Türkiye haritasının yer aldığı bir halıyı Başkan Gürkan’a hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız