SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Kazı Alanı ve Höyük"

0
Güncellendi - 2019-08-27 02:07:21
A- A+ PAYLAŞ

  • Prof. Dr. Frangipane, Arslantepe'deki duvar resimleri hakkında Vali Baruş’a bilgiler verirken yapılan kazı çalışmaları ve buluntular hakkında da detaylı bilgilendirmede bulunarak kazı çalışmalarının itinalı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti

Vali Aydın Baruş, Arslantepe Höyüğü’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Baruş’u İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman ve Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane karşıladı.

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Frangipane Arslantepe Höyüğü ve kazı çalışmaları hakkında Vali Baruş’a bilgiler verdi.

İlk şehir devleti olan Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunduğunu, duvarlarında renkli figürler işlenmiş M.Ö.3300-3000 yıllarına ait bir kerpiç saray ve M.Ö.3600-3500’lere ait tapınak kazılarında elde edilen kılıç ve mızraklarıyla, binlerce mühür baskısı ve metal eserleriyle, Malatya Kralı Tarhunza, 2 aslan heykeli ile Anadolu topraklarının zengin tarihi kültürünü yansıtan önemli bir kazı alanı ve höyük olduğunu belirten Prof. Dr. Frangipane ayrıca Kral Tarhunza ile iki aslan heykelinin asıllarının Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergilendiğini ve aynı malzemeden yapılmış birebir kopyalarının ise höyük girişine yerleştirilerek burada sergilendiğini ifade etti.

Vali Baruş’un höyük içerisinde yaptığı incelemeler sırasında da Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Frangipane, burada kazı çalışmaları sürdürülen yapının dünyanın en eski kerpiç sarayı olduğunu belirterek M.Ö.  3000’li yıllara ait olduğu tahmin edilen kerpiç taht’ın gün yüzüne çıkarıldığını, ayrıca sarayın hemen yanında M.Ö.2900’e tarihlenen önemli bir kişinin (belki bir kralın) mezarının da ortaya çıkarıldığını söyledi.

Prof. Dr. Frangipane, duvar resimleri hakkında Vali Baruş’a bilgiler verirken yapılan kazı çalışmaları ve buluntular hakkında da detaylı bilgilendirmede bulunarak kazı çalışmalarının itinalı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Vali Baruş,  verilen bilgilerden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, burada yapılan çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Frangipane ve ekibine teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Harun (4 yıl önce)
    Senin kafanla gidilirse halimiz ne olurdu .
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (4 yıl önce)
    ASLANTEPE YABANCILARIN İLGİ ALANINA GİRMİYOR.SİZ NEMRUT DAĞI'NA AĞIRLIK VERİN...
    0
    0
    Yanıtla