SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önemli Bir Merkeze Dönüşüyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:21
'Önemli Bir Merkeze Dönüşüyor'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da çevre yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Çevre yolunu Malatya’mızın önemli bir merkezi haline dönüştürüyoruz” dedi. 

Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte belediyenin çevre yolunda yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında gazetecilere bilgiler verdi.

Çevre yolunda atıl durumda bulunan alanları hizmete açtıklarını ifade eden Çakır, “Malatya merkezde toplu taşımadan kaynaklanan yoğunluğun bir kısmını çevre yoluna alacağız. Çevre yolu daha önceden çok kullanılmayan, yaşayamayan, şehirler arası geçiş için kullanılan bir yoldu. Ama biz şu anda burayı Malatya’mızın önemli bir merkezi haline dönüştürüyoruz. Burada atıl alanları hizmete dönüştürdük” dedi.

Çakır, çevre yolunda 15 dönümlük alanın Malatya’ya kazandırıldığına dikkat çekerek, şunları ifade etti: “Şehirler arası yolun yer altına alınmasıyla birlikte üzerinin kapatılmasıyla ilgili belediyemiz tarafından geliştirdiğimiz projeyi uyguladık. Burada şehrin iki yakasının birbirinden kopuşunu engellemiş olduk. Yani çevre yolu altı ve üstü ayrışmasını ortadan kaldırmış olduk. Burada 7 dönüm bir alanı hizmete kazandırdık. Bununla birlikte kot farkından kaynaklanan adliye ve maliye tarafında atıl bir bölgemiz vardı. Buranın altını otopark yaptık. Üzerinde de yaklaşık 5,5 dönüm bir alanı hizmete kazandırdık. Yine eski tapu binasının önünde olan dolmuş ya da otobüs duraklarını oluşturacağımız bir alan oluşturduk. Şire pazarının ön kısmını genişlettik. Toplamda 15 dönümlük bir alanı Malatya’mıza kazandırmış olduk. Atıl bir bölgeyi hem otopark hem otobüs durakları hem de çevre düzenlemesiyle birlikte hizmete kazandırdık.”

Çevre yolunda kavşaklara iki kayısı anıtı diktiklerini ifade eden Çakır, “Kavşaklara oturttuğumuz iki kayısı anıtı var. Bunlarda Malatya’mız için önemli. Hangi şehre giderseniz gidin şehirde öne çıkan değerler mutlaka anıtlaştırılır. Şehrimize gelen misafirlerinde görsel güzelliğini artırmak ve Malatya’nın kayısıya vermiş olduğu önemi de bu anıtlarımızla ortaya koymuş olduk. Dolayısıyla atıl olan çevre yolunu tamamen canlı bir hale dönüştürüyoruz” diye konuştu.

Çakır, merkezdeki otobüs duraklarının bir kısmını çevre yoluna alacaklarını da sözlerine ekleyerek, “Merkezde toplum taşımadan kaynaklanan bir yığılma vardı. Bu da trafiği olumsuz etkiliyordu. Otobüs duraklarının bir kısmını zaman içerisinde çevre yoluna alacağız. Çevre yolu merkezdeki sıkışıklığın bir bölümünü kaldırmış olacak. Merkezdeki çalışmayı buraya toparladığımız zaman harcadığımız para 15 milyon TL’yi bulacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız