SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önemli Bir Oylama Yaklaşıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü gerçek anlamda uygulanmadıktan sonra Türkiye'nin ekonomik potansiyelini tam olarak kullanması mümkün değil" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Malatya programına Vali Ulvi Saran'ı ziyaret ederek başladı. Bakan Babacan'a AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Mehmet Şahin ile birlikte AKP İl Başkanı Mustafa Şahin'de eşlik etti.

Valilik ziyareti sırasında gündeme ilişkin soruları yanıtsız bırakan Bakan Babacan, AKP İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette referandum süreci ile ilgili olarak konuşarak, "Önemli bir halk oylaması yaklaşıyor. Yaklaşık 2 hafta önce sayın Başbakanımızda buradaydı. Halk oylaması Türkiye için, Türkiye'nin birinci sınıf demokrasisi olması için, Türkiye'nin birinci sınıf hukuk devleti olması için son derece önemli bir adım. Belik bizi ideal ettiğimiz noktaya henüz ulaştırmayacak ama en azında o hedefe
doğru bizi yakınlaştıracak bir önemli adım" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan şu şekilde konuştu;

"Ekonomide en önemlisi, öngörebilirlik. Eğer yarın sabah uyandığınızda karşınıza ne çıkacağınızı bilemediğiniz bir atmosferdeysek, maalesef o ülkenin ekonomisinden fazla bir hayır çıkmıyor. Herkes günü birlik hesabını yapıyor. Acaba ne olacak endişesi, yarın ne olacak, gelecek ay ne olacak, gelecek sene ne olacak endişesi bir ülkenin ekonomisinin büyümesinin önündeki en önemli engel. Türkiye biliyorsunuz 2007 yılından beri gerçekten çok talihsiz gelişmeler yaşadı. 2007 yılında bir 367 konusu yaşadık.
Cumhurbaşkanlığı seçimi problemi yaşadık. Arkasından 2008 yılında bir parti kapatma davası yaşadık. Bakın, 2003, 2004, 2005 ve 2006 yılı, o yılda Türkiye'nin yakalamış olduğu o ekonomik ivme, 2007 yılından itibaren yavaşlamaya başladı. 2007 yılında büyüme hızımız azaldı. 2008 yılında Türkiye ekonomisi hemen hemen hiç büyüyemedi. Arkasından da 2009 yılında da bu küresel ekonomik kriz gelince ilk defa ekonomide bir daralma yaşadık."

Babacan, "2007 ve 2008 yılındaki ekonomik yavaşlamanın en önemli sebebi, belirsizliklerdir. Türkiye'de düzgün işleyen, öngörülebilir bir yargı sistemi olmadıktan sonra, Türkiye'de sayın başbakanımızın da sık sık vurguladığı gibi, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü gerçek anlamda uygulanmadıktan sonra Türkiye'nin ekonomik potansiyelini tam olarak kullanması mümkün değil. Türkiye gariplikler ülkesi değil. Türkiye'nin artık her şeyin normal işlediği, taşların yerinde oturduğu bir ülke olması için bu anayasa değişikliği çok çok önemli olacak. Böyle önemli meselelerde, A partisi, B partisi, C Partisi, bunları bir kenara bırakıp, hep beraber Türkiye için hareket edebilme olgunluğuna Türkiye keşke ulaşabilse. Ama şu anda onu görmüyoruz. Daha sonraki yıllarda Türkiye'ni o olgunluğa ulaştığını görürüz" şeklinde konuştu.

BELEDİYEDE..
Babacan, daha sonra Malatya Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bu ziyarete ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Malatya Belediyesi’ni ziyaret etti.

6 Ağustos Cuma günü saat 11.00’de gerçekleşen ziyarete, Malatya Valisi M.Ulvi Saran, TBMM İdare Amiri ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, milletvekilleri Mehmet Şahin, Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ile kalabalık bir heyet eşlik etti.

Ziyaret sırasında Babacan’a kısa bir brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı Malatya’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, Malatya’nın her yönüyle gelişen bir il olduğunu söyledi. Malatya’nın planlı ve modern bir şekilde gelişmesi için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Çakır, bu doğrultuda yapılan altyapı, yol, kaldırım, ulaşım, kent peyzajı gibi hizmetler ile ilgili bilgiler verdi. Malatya’nın hem göç alan, hem de göç veren bir il konumunda olduğunu söyleyen Çakır, göç verilmesinin önüne geçmek istediklerini, bu kapsamda yapılan proje ve hizmetlere Bakan Babacan’ın destek vermesini istedi.

Malatya Belediyesi’nin güzel hizmetler verdiğini belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise Malatya’nın değişen çehresine bakıldığında farkın hissedildiğini söyledi. Belediyelerde hizmetin önemli olduğunu ama yapılan hizmetin mali yönünün de son derece önemli olduğunu belirten Bakan Babacan özetle; “Güzel hizmetler yapılıyor fakat arkasında büyük borç biriktirme durumu oluyor. Bu da gelecekteki hizmetleri aksatıyor.

Malatya’da hem iyi bir hizmet hem de iyi bir mali yönetim var. Belediyemizin borçları yok denecek kadar az. İyi hizmet ve iyi mali yönetim önemli. Malatyalılar bu açıdan şanslı diye düşünüyorum. Belediye Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında Babacan’a kayısı kristali ile tepside kuru kayısı hediye etti."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Malatya'daki ziyaretlerinin ardından Darende ilçesindeki Zengibar Festivali'ne katılmak üzere bu ilçeye geçti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız