SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Proje"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:47:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 'Okullar Arası Proje Yarışmaları Bölge Toplantısı' yapıldı. 

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleşen toplantıya; İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan İçen, İl Milli Eğitim Müdürvekili Mahmut Berk, yardımcısı Proje Koordinatörü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Boyraz ile bölge illerinden gelen proje koordinatörleri ve kurul üyeleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürvekili Mahmut Berk toplantının açılış konuşmasında, "Milli Eğitim Bakanlığı-TÜBİTAK işbirliğiyle, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ortaokulların 6, 7, ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarında 'Bu Benim Eserim' proje çalışması ile ortaöğretimde; bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarında 'Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması' yürütülmektedir. Bu amaçla burada bölge kurulu olarak çalışmaları değerlendirmek ve yarışma öncesi çalıştay yapmak üzere buradayız. Projenin yararları oldukça fazla. Bilim ve teknoloji kullanımının tabana öğrencilerimize kadar indirgenmesini çok faydalı buluyoruz" dedi. Türkiye genelinde yapılan proje çalışmalarında bölge merkezlerinden biri Malatya'dır. Malatya Bölge Merkezi'ne bağlı; Adıyaman, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Tunceli ve Şanlıurfa'dır. Bölge merkezine bağlı illerin il koordinatörleri ve il çalışma grubu üyelerinden (İÇG) oluşan temsilcilerin katılımı ile, proje başvuruları, uygulama basamakları, yapılacak iş ve işlemler ve değerlendirilmesi konularında toplantı yapıldı" ifadelerini kullandı.

Bölge Koordinatörü Malatya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Boyraz ise, Malatya'nın bölge merkezi olduktan sonra proje başvuru sayılarını, bölge sergisi çalışmalarını, il ve bölge koordinatörü olarak yapılması gerekenleri anlattı. Boyraz, "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ülke genelinde ilgiyi-katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfetmek için proje çalışmasına önem verilmesi gerekmektedir" dedi.

Bölge Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan İçen de, 43 yıldır yapılan 'Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bu yıl 44'üncü defa yapılacağını, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik yapılan proje çalışmalarında bölge olarak kaliteli projelerin çıkması gerekliliği üzerinde durarak, il koordinatörlerinin proje yarışmalarına ilgi ve katılımın artması için her türlü desteği yapmaya hazır olduklarını, son yıllarda bölge olarak proje başvuru sayılarının arttığını, bununla beraber Türkiye derecelerinin ortaya çıktığını belirtti. Malatya İl Çalışma Grubu Üyesi Hüseyin Yücel ise, "Bu Benim Eserim" proje çalışması başvuru işlemleri ve proje rapor yazımı konularında bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız