SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Teşvik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:17:56
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni teşvik uygulaması hakkında “Önemli bir destek ve önemli bir teşvik. İş dünyasına hayırlı olsun” dedi.

Yeni teşvik uygulamasını değerlendiren TSO Başkanı Erkoç, “Yeni uygulama Malatya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olsun. Konuyla ilgili olarak Malatya TSO olarak hakikaten ciddi bir uğraş verdik. Sayın Başbakanımıza bu konuyla ilgili olarak dosyayı ilk takdim eden odalardan birisi biziz. Bu konunun ehemmiyeti ve özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki istihdama katkısından dolayı teşvikin devam etmesini kendilerinden arzu ettik. Sayın Başbakanımızda Mardin konuşmasında bunun müjdesini vermişti, 1 Ocak 2013’den geçerli olmak kaydıyla. 5084 sayılı teşvik uygulamasının devamı noktasında değil ama yinede iş dünyasına ciddi bir katkı verecektir. Şüphesiz istihdama ciddi bir katkı sunacağını da umutla bekliyoruz” dedi.

Erkoç, yeni uygulamada Malatya’nın birinci bölgede olduğunu ve teşviklerden 2016 yılı sonuna kadar yararlanacağını söyleyerek, “Yüzde 6 artı yüzde 5, bu da yaklaşık kişi başı 115 veya 110 TL bir indirim demektir. Önemli bir destek ve önemli bir teşvik. İş dünyasına hayırlı olsun” diye konuştu.

Erkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Teşvikler, bölgeyi canlandıran ve iş dünyasını cesaretlendiren desteklerdir. Malatya bugüne kadar teşvik desteklerini çok yerinde kullanan bir kent. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin çok hızlı bir şekilde, doluluk oranına ulaşmasında da teşvikin önemli bir yeri var. 3. Organize Sanayi Bölgemizin alt yapı projesi daha önceki yıllarda yatırım programına konulmuştu. Siyasilerimizin de takip ve destekleri ile 30 Temmuz 2013 günü 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı ihalesini bakanlık yapacak. Keşif bedeli yaklaşık 19 milyon 600 bin TL civarında. Buranın iş bitirme süresi çok kısa tutulmuş durumda. Alt yapı kısa sürede bitirilerek o bölgedeki arsalar işletmelere döner. Bu teşvikte o anlamda yatırım yapan işletmelerimize ciddi bir katkı sunmuş olur. Malatya her geçen gün, yatırım iklimini daha da iyileştiren bir kent konumunda. Son dönemde değişik sektörlerden almış olduğu yatırımlar bunun açıkça örneği. İnşallah, barış sürecinin de sonlanması ve bitmesi ile birlikte ülkede özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ekonomik bir patlamanın olacağı beklentisi bölgedeki tüm oda başkanlarında var. Bölgedeki oda başkanları ile Ankara’da yaptığımız toplantıda, bu süreçte oradaki iş dünyasının da çok mutlu olduğunu gördük. Bu süreçle birlikte teşvik uygulamaları ile birlikte bölgedeki yatırımlar artacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız