SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Çalışmalar Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:27:55
A- A+ PAYLAŞ

Bostanbaşı Belediyesi tarafından basın mensuplarına iftar yemeği verildi. 

Malatya’da bir et lokantasında verilen iftar yemeğine Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan, başkan yardımcıları, basın mensupları ve belediye personeli katıldı.

İftar yemeği sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade ederek, “Ramazan ayı; birlik, beraberlik, sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularının öne çıktığı, insanların huzur içinde yaşama arzularının yoğunlaştığı bir aydır. Bostanbaşı Belediyesi olarak birlik ve beraberliğimize bir nebze de olsa katkı sunmak adına siz değerli basın mensupları ile iftarda bir arada olmayı istedik” dedi.

Aydoğan, belediye olarak en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi: “İnsanımıza daha iyi hizmet sunabilmek için bundan 4 yıl önce çıktığımız bu yolculukta verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleştirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Sizler de takdir edersiniz ki; Belediyecilik anlayışının olmazsa olmazı, yaşanılan beldede yapılacak tüm hizmetlere halkımızın katılımını üst düzeyde sağlamaktır. Halkımızın fikrine her zaman önem veren bir anlayışı hakim kılmak için büyük uğraşlar verdik. Bu anlayış çerçevesinde; doğru olanı, en iyiyi ortaya koyabilmek adına acele etmedik. Günü kurtaracak yatırım ve hizmetlere yönelmedik. Malatya’nın yükselen değeri Bostanbaşı’nın geleceğine yönelik yatırımlarımızı belli bir program doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli projeler olarak belirledik. Projelerimiz kapsamında da çalışmalara başladık. Şehirlerin altyapı ve planlarıyla yaşanılabilir bir şehir olabileceği düşüncesinden hareketle, Bostanbaşı’nın yapılanmamış bir bölge olması nedeniyle göreve geldiğimizde ilk olarak şehrin planını değiştirmekle işe başladık. Bu kapsamda Türkiye’de önemli şirketlerle görüşerek fikir alışverişinde bulunduk ve belde de ada bazlı imar planını uygulamaya karar verdik. Bu süreçte her ne kadar parsel sahiplerinin tepkisine neden olabileceği görüşü hakim olduysa da bu riski göze aldık ve planı uygulayarak beldeyi adeta şaha kaldırdık.”

Ada bazlı imar uygulamasını uygulayan ilk belde olduklarına dikkat çeken Aydoğan, “Bölgede ilk kez bir belde de ada bazlı imar uygulamasını biz gerçekleştirmiş olduk. Bu sayede beldemizde yaptığımız önemli çalışmalarla, Malatya’nın şehirleşmesine hatırı sayılır bir katkı sağladık. Bu projeyi uygularken çevre hassasiyetimizi asla göz ardı etmedik. Ada bazlı imar planında emsali 1/50’ye çektik. Yeni imar alanlarında inşaat ruhsat talep eden şahıslardan 10 bin metre karelik bir parselde uyguladığımız bu yeni imar planı ile buranın sadece 2 bin metre karesine yapılaşma izni verdik. Geri kalan 8 bin metre karelik alana oto park, çocuk oyun parkı ve yeşil alan olarak ayrılması zorunluluğu getirdik. Böylece trafik ve otopark sorununu da tamamen ortadan kaldırdık” diye konuştu.

Aydoğan, altyapıda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “Belediyeciliğin en temel görevlerinden alt yapı çalışmalarında önemli işler yaptık. İçme suyu, kanalizasyon, yol açma-genişletme-asfaltlama, kaldırım düzenleme gibi teknik altyapı hizmetlerinin yapımı noktasında da yoğun bir 4 yıl geçirdik. Görevde bulunduğumuz süreçte Bostanbaşı’nda şuana kadar 70 bin metre kare kilitli parke taşı, 75 bin 500 metre kare kaldırım, 18 kilometre sıcak ve soğuk asfalt çalışması, 8 bin metreküp taş duvar, 10 bin metre yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yapıldı. Su ve Kanalizasyon çalışmaların da 12 bin metre boru döşemesi yapıldı. Geçen dört yılda halkımızın en fazla memnuniyet duyduğu hizmetlerimizden biri de yeşil alan düzenlemeleri ve parklarımız olmuştur. Bu kapsamda beldemizde çok kapsamlı üç park yaptık ve üç parkında ihalesini ilana çıkardık. Bostanbaşı’na güzel ve estetik bir görünüm kazandırmak için başlattığımız yol yapım ve çevre düzenleme işini tamamlayarak yine aynı caddelerde yapmış olduğumuz çağdaş ve modern aydınlatma direkleri ile beldemize görsellik olarak ayrı bir görünüm kazandırdık. Malumunuz olduğu üzere doğalgaz çağdaş medeniyetin gereklerinden bir tanesidir. Bu kapsamda beldemizde ana arterlerde doğalgaz çalışmaları tamamlandı. İnsanlarımızı bu konfordan, çevre dostu, temiz enerji kaynağından faydalandırdığımız için mutluyuz.”

Hizmetlerin artarak devam edeceğini ifade eden Aydoğan, “Yine ulaşım noktasında önemli çalışmalara imza attık. Malatya Belediyesi MOTAŞ A.Ş ve Belediyemiz işbirliği ile beldemize otobüs seferleri başlattık. Her geçen gün önemi artan çevre ve temizlik konusunda kampanyalar ve yeni uygulamalar başlattık. Daha hızlı bir temizlik için araç-gereç parkını yeniledik, bin adet yeni çöp konteynırı alarak ihtiyaç duyulan bölgelere dağıtımını yaptık. Yine, Belediyemiz tarafından beldemizin muhtelif yerlerine 750 adet fidan dikim çalışması yapılmıştır. Yine, Beldemize yeni il tipi sağlık ocağı ve çok amaçlı bir sosyal tesis kazandırdık. Yapımı devam eden ve yeni öğretim yılında hizmete girecek olan anaokulu inşaatımız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede anaokulumuzu da hizmete sunmayı hedefliyoruz. Yine belediyemizin girişimleri ile Bostanbaşı’ndaki 5 derslik okul yıkılarak yerine 21 derslik kapasiteli yeni okul yaparak yeni eğitim ve öğretim döneminde hizmete sunmayı hedefliyoruz. Üç okul yeri programa alındı” şeklinde konuştu.

Aydoğan, belediyenin fiziki şartlarını da güçlendirdiklerine değinerek, “Göreve geldikten sonra modernizasyona her alanda önem verdik araç filomuzu yeniledik ve geliştirdik. Artık Modern araçlarla hizmet yapıyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız