SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Destekler Verdik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:13:24
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. 

Birliğin çalışmaları hakkında bilgiler alan Çalık, ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, “AK Parti, iktidarları döneminde ilk kez yetiştiricilerimizin sivil toplum örgütleri oluşturulması ve birlikler kurulmasına vesile oldu. 2007 yılında birliklerimizin kurulması sağlandı. O gün kurulan birlikler, bugün önemli faaliyetler gerçekleştiriyor. Hayvanlarımızla ilgili yem bitkileri, destekler, neler alınacak ile ilgili öneri ve tavsiyeleri gerekli yerlere iletiyorlar. Bu başarının arkasında da hükümetimizin yapmış olduğu önemli çalışmalar var” dedi.

Çalık, Malatya tarım ve hayvancılığına önemli destekler verildiğini kaydederek, “Malatya tarımına 2002 yılında tarıma 23,5 milyon TL’lik destek verilmişken, 10 yıllık süreçte tarıma yüzde 62’lik bir artış oldu. 2013 yılında ödenen para 20 milyon TL. 2003-2012 yılları arasında toplam tarımsal desteğimiz 362 milyon TL. Malatya hayvancılığına dönüp baktığımız zaman; 2012 yılında sadece 181 bin TL hayvancılık desteği verilirken, 2012-2013 yılları arasında 63 milyon TL destek vermişiz. Malatya tarımsal kredi kullanımına baktığımızda, özellikle Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası aracılığıyla vermiş olduğumuz faizsiz krediler ve uzun süreli ödemesiz vermiş olduğumuz krediler yetiştiricilerimiz için can suyu olmuştur. Bu anlamda önemli destekler verdik” diye konuştu.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a her zaman yetiştiricilerin yanında olduğu için teşekkür etti.

Akın, hükümetin tarım ve hayvancılıkta önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, “Çobanlarla ilgili hükümetimiz önemli çalışmalar yapıyor. Çobanların özlük haklarıyla ilgili de destek bekliyoruz” ifadesini kullandı.

CANLI HAYVAN PAZARI'NDA..

Milletvekili Çalık, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ve AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ile birlikte Canlı Hayvan Pazarı’nı gezerek burada kurbanlık satanlar ve kurban alanlarla sohbet edip, sorun ve taleplerini dinledi. Milletvekili Çalık, “Malatya’ya özellikle Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasını istiyoruz. Bununla ilgili talebimizi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker’e ilettik. Organize Sanayi Bölgeleri Sanayi Bakanlığı’na bağlıydı. Ama Hayvancılık Organize Sanayi Bölgeleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlandı. Sayın Bakanımız Mehdi Eker ile görüşmemiz de bize, ‘Bir alan tahsis ederseniz, bizde elimizden geleni yaparız’ dedi. Bizden çok geniş bir alan istiyorlar. Bizde takip ediyoruz. Malatya’ya bir tane Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’ni kazandırmamız lazım. Üretimin, alımın, satımın, kesimin ve hayvansal yemlerin sağlandığı bir alan olması gerekiyor. Bunu başardığımız anda Malatya’da hayvancılık çok daha iyi noktalara gelecektir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız