SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Gelişmeler Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:47
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Valisi Ulvi Saran, kamu ve özel sağlık kuruluşu temsilcileriyle toplantı yaptı.
 
Vali Saran, Malatya'daki kamu ve özel sağlık kuruluşu temsilcileri ile Fırat Kalkınma Ajansı'nda toplantı yaptı. Toplantıya Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva katıldı. Vali Saran, Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da son 10 yılda özel sağlık kuruluşlarının kurulması noktasında önemli gelişmeler olduğunu belirterek, Malatya'nın sağlık turizmi konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Saran, "Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın bir rüyası vardı, Malatya'yı bir sağlık kenti yapmak, bir sağlık yatırımları şehrine dönüştürmek istiyordu. Bu hedef doğrultusunda hepinizin bildiği gibi kendisi tarafından başlatılan Turgut Özal Tıp Merkezi, pek çok branşta Türkiye'nin gururu haline geldi. Çıtayı daha da yükseklere doğru götürüyor. Aynı zamanda farklı branşlarda da gerçekten Türkiye'de Malatya'nın yıldızını parlatma yönündeki başarılarını sürdürüyor. Bu anlam da, Turgut Özal Tıp Merkezi gibi ciddi bir yatırımın burada geliştiğine tanık oluyoruz. Bugün çok hızlı bir şekilde gelişen özel sektör sağlık hastane ve kuruluşlarını görüyoruz. Vatandaşımızın gündelik hayatının sağlık hizmet talebinin bir parçası haline geldi. Sağlık kuruluşlarının gerçekten Türkiye'de en canlı ve dinamik boyutlara ulaştığı illerden bir tanesi de Malatya" dedi. 
 
Vali Saran, Türkiye ve Ortadoğu bölgesinde, Kuzey Afrika'da hatırı sayılır bir sağlık merkezi hüviyetine ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, resmi ve özel sektör sağlık kuruluşu temsilcilerinin sağlık sektörü ile ilgili olarak yaşadıkları sorunları, talepleri ve önerilerini dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız